Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС потвърди оправдателната присъда на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов

БАС потвърди оправдателната присъда на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов

Арнаудов е признат за невиновен по обвинение в злоупотреба със служебно положение.

Бургаският апелативен съд потвърди присъда на окръжния съд в града, скоято бившият кмет на община Царево Петко Арнаудов е признат за невиновен по обвинение в злоупотреба със служебно положение.

Делото се разглежда за втори път в Апелативен съд – Бургас след като през м. юни т.г. ВКС отмени въззивното решение, с което беше потвърдена първоинстанционната оправдателна присъда. Случаят бе върнат за ново разглеждане от друг състав на съда от стадия на съдебното заседание. Производството е образувано по протест на прокуратурата срещу присъда на БОС.

Петко Арнаудов бе обвинен в това, че с действията си в качеството си на кмет е ощетил общинската хазна с над 130 000 лева, като продал частен общински имот от 424/794 кв. метра идеални части за сумата от 31 800 лева. Според обвинението, през 2005 година той е нарушил служебните задължения и с цел да набави за частна фирма облага е сключил неизгоден договор за общината.

При новото разглеждане на делото, съгласно указанията на ВКС въззивниятсъстав е назначил повторна тройна оценителна експертиза, която да даде категоричен отговорна пазарната стойност на имота към септември 2015 г. и  по своя инициатива допълнителна тройна оценителска експертиза, извършена от същите вещи лица за пълното изясняване на фактитеоколо продажбата на парцела.

Според заключението на тези вещи лица, пазарната стойност на имота към месец септември 2005 г. е била 35 550 лв. Експертите изрично са потвърдили при изслушването им пред настоящата инстанция, че цената за продажба на процесния имот е най-висока за изследвания период.

При извършената цялостна служебна проверка на протестираната присъдавъззивният съд не е установил допуснати съществени процесуални нарушения приразглеждане на делото, намерил е атакуванатаприсъда за обоснована и законосъобразна, поради което изцяло я е потвърдил. 

Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега