Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски гимназисти слушаха лекция за професията "съдия"

Бургаски гимназисти слушаха лекция за професията "съдия"

Съдия Златина Бъчварова е поредният магистрат от Бургаския административен съд, който участва в образователната програма на ВСС и МОН.

Съдия Златина Бъчварова е поредният магистрат от Бургаския административен съд, който участва в образователната програма на ВСС и МОН. Тя влезе в час по Етика на 10-и "а" клас на ПГРЕ "Г. С. Раковски", за да представи професията "съдия".

Тя разказа за етапите на обучение, които човек трябва да премине, за да стане съдия, както и за качествата, които той трябва да притежава, за да облече тогата. "Има разлика в това да работиш като съдия и да бъдеш съдия", каза пред учениците магистратът и допълни, че съдийската професия изисква непрекъснато израстване, надграждане на придобитите знания и лично усъвършенстване.

Лекторът облече със своята тога десетокласничката Орнела Павлова, която сподели, че проявява интерес към професията и възнамерява да изучава право. Съдия Бъчварова посочи, че Кодексът за етично поведение на българските магистрати е задължителен и разясни подробно принципите, които определят поведението на един съдия по време на работа и извън съдебната зала.

Урокът продължи с разяснения за делата, които разглежда административния съд, за това как се разпределят по съдии и кой контролира работата на магистратите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега