Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Властите назоваха нападателя от Уестминстър, терористът се представял за учител

Властите назоваха нападателя от Уестминстър, терористът се представял за учител

Името му е Ейдриън Ръсел Аджао, на 52 години, от Кент.

Британските власти оповестиха самоличността на нападателя, който отне живота на четирима души край Уестминстър в сряда вечерта. Атентаторът е британец. Името му е Ейдриън Ръсел Аджао, на 52 години, от Кент. По-рано той бе представен като Калид Масуд - име, което приел, заедно с Исляма.

Биографията му все още остава неясна, но по данни на CNN той е роден навръх Коледа. След като напуснал родния Кент, е живял в Лондон, Съсекс и Уинсън Грийн. Масуд има криминално досие и дори е разглеждан от Ми5 във връзка с разследване за екстремизъм, но е сметнат за "периферна фигура", която не представлява риск.

Преди атаката, Масуд наел автомобил, като се представил за учител, посочва ВВС. Според просветното министерство на Великобритания, няма данни той да се е препитавал с преподавателска дейност, но е възможно да е водел курсове по английски език. В CV-то си Масуд е твърдял, че е преподавал английски в Саудитска Арабия, след което е заел пост "старши учител" в лондонски колеж, пише "Guardian".

Организацията "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност за нападението, което Масуд осъществи, но според властите това не означава, че атаката е поръчана от терористичната клетка, тъй като няма данни той да се е присъединил към такава. Разследващите са на мнение, че вероятно атаката е "вдъхновена" от действията на ИД, но не е пряко организирана от нея.

Междувременно, животът в британската столица започва да се връща към нормалните си темпове. Имената на четирите жертви на Масуд бяха оповестени. Четирима от ранените все още са в болница, като един от тях е в тежко състояние. Деветима души бяха задържани в рамките на разследването на атентата до този момент. Арестите им са по подозрение в подготовка на терористични атаки.

Припомняме Ви, че в сряда след обяд атентаторът подкарал автомобил по пешеходна алея, погубвайки живота на двама души и ранявайки още десетки. След като катастрофирал, Масуд изскочил от колата и нападнал с нож полицай, който починал на място. Четвърти човек почина от раните си снощи. Нападателят бе застрелян от полицаи, а районът остана отцепен в продължение на часове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега