Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Кунчев: Пикът на грипа ще настъпи в средата на януари

Д-р Кунчев: Пикът на грипа ще настъпи в средата на януари

Точна информация за броя на болните ще има след седмица.

Пикът на грипа ще настъпи в средата на януари, потвърди главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на БНТ. По думите му, предстои да продължи повишаването на заболеваемостта.

"Точна информация за броя на болните обаче ще има след като изтече една пълна работна седмица след поредицата празнични дни, когато хората избягват да посещават лекар", обясни експертът. Допълнително на статистиките се отразява и завръщането на децата на училище, което спомага за разпространението на вирусите. Вероятно към края на месеца някои от областите ще достигнат епидемиологични нива, допълни той.

Предстоящото понижение на температурите също ще изиграе своята роля, коментира на свой ред директорът на Националния център за заразни и паразитни болести - проф. Тодор Кантарджиев в ефира на bTV.

"Когато е студено търсим затворени и отоплени помещение, където се събираме повече хора, а това предполага разпространението на грипа. Когато е много студено се свиват кръвоносните съдове в нашия нос, по-малко бели кръвни клетки влизат в нашата лигавица, а тя ни пази от вирусите и бактериите”, обясни проф. Кантарджиев.

"Грипът се проявява с остро начало, висока температура, много силно проявена отпадналост, почти пълна загуба на енергия. Много често след няколко дни без специфично лечение, тези симптоми отшумяват", обясни отново д-р Кунчев. Експертът бе категоричен, че грипът не се лекува с антибиотици, защото те нямат ефект върху заболяването.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега