Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димов: Няма опасност от замърсяване от депото в Бургас

Димов: Няма опасност от замърсяване от депото в Бургас

Министърът и кметът на Бургас обсъдиха спешните мерки за определяне на местата за временно съхранение на отпадъците от тези общини до възстановяване на работата на депото.

Mинистърътна околната среда и водите Нено Димов и кметът на Бургас Димитър Николов отновопосетиха площадката на депото за битови отпадъци, което ползват 9 общини, и е сповредена дренажна система от обилните валежи преди дни. Министърът и кметът наБургас обсъдиха спешните мерки за определяне на местата за временно съхранениена отпадъците от тези общини до възстановяване на работата на депото.

”Подготвяме спешни мерки за затворенотодепо, които ще предложим на правителството и очаквам да бъдат одобрени наизвънредно заседание още в понеделник”, съобщи министърът. По първоначалнаоценка възстановяването му ще отнеме около месец и половина, защото има исвлачищни процеси. Не е установено изтичане на дренажни води от депото и нямаопасност от замърсяване на почвите и водите в района, увери министър Димов.

Министърът е изпратил писмо дообластния управител на Бургас да следва указанията на Регионалната инспекция пооколната среда и водите до определяне на местата за временно съхранение наотпадъците. Другият обект, засегнат от наводненията - Пречиствателната станцияв Горно Езерово, вече работи, но почистването на площадката продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега