Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изложба на Аршак Нерсисян отваря врати в понеделник

Изложба на Аршак Нерсисян отваря врати в понеделник

Откриването на експозицията ще се състои на 4-ти септември (понеделник), от 18:30 часа, в галерията на “Дружеството на художниците - Бургас”.

В началото на новата седмица бургазлии и гостите на града ще имат възможността да се запознаят с най-новите произведения на Аршак Нерсисян – един автор, който не е непознат в града, разпознаваем също и в страната и дори в чужбина. Откриването на експозицията ще се състои на 4-ти септември (понеделник), от 18:30 часа, в галерията на “Дружеството на художниците - Бургас”.

Експозицията е посветена на 65-ата годишнина на твореца. Той е възпитаник на Художествената академия в Ереван, но е специализирал в Литва и Латвия. Нерсисян работи и твори повече от двайсет години в  България. И въпреки че приема  страната ни като втора родина, той определено е арменски художник с афинитет към контраста на цветовете, но също и френски с кубистичните си и фовистки решения, и български с избора на някои от сюжетите си.


Определят Аршак като художник  с непрекъснато променяща се стилистика,характерна с насеченост на мазгите, с динамично редуване на цветовитесъчетания, на светлината и сянката и топъл южняшки колорит. Но така ли е всъщност? И кое е това, което гоправи така разпознаваем сред останалите художници?

"Не че сменям стила, но пробвам по друг начин направата на картината, въпреки че формите си оставатмои. Концепцията, скелетът на картината, изкривяването  на сградите е факт. То и в реалния животсградите ги виждаш наклонени, но при мен е засилено. Всеки архитект може да меразстреля, защото няма такива сгради. Но всъщност, картината е моята държава икакто искам така си правя нещата вътре. Тук съм хазяин и съм в свой свят безглад и война", обяснява самият художник. По отношение на стила, може би най-точното е да го определим катоекспресивен неокубист и не защото той самият така се  определя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега