Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: Очаквам резултати за намаляване на дезинформацията онлайн

Мария Габриел: Очаквам резултати за намаляване на дезинформацията онлайн

Тя посочи, че ще следи отблизо приложението на пътните карти от платформите.

Представителите на онлайн платформите и рекламната индустрия връчиха на комисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел индивидуалните си пътни карти, с които въвеждат конкретни мерки за борба с дезинформацията в интернет.

Подробните индивидуални пътни карти, изложени в Кодекса за добри практики за борба с дезинформацията онлайн, съдържат конкретни действия от платформите, които планират да разширят инструментите си срещу дезинформацията. Те включват мерки за по-голяма прозрачност на политическата реклама, обучения на политическите групи и изборни органи, както и сътрудничество с проверителите на факти.

"Призовах индустрията да предложи в Кодекса осезаеми стъпки за борба с дезинформацията. Ангажиментите в него представляват първи положителен резултат от подхода на Европейската комисия за справяне с онлайн дезинформацията. Няма да е достатъчно кодексът да бъде изготвен само на хартия. Той трябва ефективно приложен и да  бъде последван от действия", заяви еврокомисарят и посочи, че ще следи отблизо приложението на пътните карти от платформите.

„Това не е кодекс на Европейската комисия. Това е кодекс на всички участващи в неговото изработване - на платформите, на рекламната индустрия, на академичния сектор, на журналистите, на неправителствените организации. Това е един общ, координиран отговор на всички и очаквам неговото приложение и ясни ангажименти“, каза още Мария Габриел.

Комисар Габриел уточни, че ако в края на годината няма достатъчно напредък, тогава ще се прецени какви допълнителни действия да бъдат предприети с оглед и на предстоящите европейски избори.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега