Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министерството на туризма: Действащи са 65 договори за наем на плажове

Министерството на туризма: Действащи са 65 договори за наем на плажове

През април и май ще продължат да се обявяват процедури с цел осигуряване на наематели.

Действащитекъм момента договори за наем на плажове са 65 и работата на комисиитепродължава, отчитат от Министерството на туризма. През април и май ще продължат да се обявяват процедури с целосигуряване на наематели. Очаква се този петък служебният министър Стела Балтова да издаде заповед за плажовете, които ще останат без стопани за предстоящия летен сезон, като за тях ще се грижи държавата.

Досега кандидатите фиксираха цената на чадъри и шезлонги, а в новата тръжна документация само максималната цена е фиксирана, което позволява на наематели да понижават цените през сезона с оглед пиковете и спадовете на посещаемостта и търсенето на предлагания от тях продукт, обясни министърът.

Действащите към момента договори за концесии на плажове са 53. Подписани са 5 договора за морски плажове "Свети Влас – Нов плаж", "Обзор – юг", "Къмпинг Оазис", "Дюни – юг" и "Нестинарка".

По отношение на другите обявени през 2016 г. и неприключени концесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента само с решения в полза на Министерството на туризма. КЗК се е произнесла за жалбата на "Бургас – север" като недопустима. В момента продължава работата на комисията за избор на концесионер, подчерта министър Балтова.

За концесията на "Поморие – централен" има извършено класиране, което се обжалваше. КЗК се произнесе, че жалбата е недопустима. Предстои процедура за решение на Министерски съвет.

За морските плажове "Устие на река Велека", "Мечатадупка", "Попски плаж – север 5"  и "Сахара2" вече има избрани фирми. За "Офицерски-запад" и "Несебър- изток" е проведенвтори търг, но няма избрани изпълнители. Процедурата за "Нов плаж Балчик" епрекратена поради нарушения и вече е обявена наново.

Стартирани са търгове занаем на "Кранево – централен", "Къмпинг – Юг", "Свети Влас – Болницата", "Росенец– север", "Малък плаж Лозенец" и "Варна – централен", които ще се състоят презаприл.

Докрая на седмицата се подготвя стартирането на още 6 тръжни процедури за наем наморски плажове "Панорама", "Атанасовска коса", "Кабакум – централен","Къмпинг Делфин", "Фичоза" и "Крапец – север".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега