Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Модерен учебен корпус сложи край на сагата със старата баня на ОУ "Любен Каравелов"

Модерен учебен корпус сложи край на сагата със старата баня на ОУ "Любен Каравелов"

Новият образователен център носи името "Академия Европа".

Модерен учебен корпус сложи край на сагата със старата баня на ОУ "Любен Каравелов" в бургаския комплекс "Възраждане". Новият образователен център носи името "Академия Европа". Той бе открит официално днес от кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на училищното настоятелство на Ивайло Беловски.

"Най-после дългогодишните усилия от страна на учители, родители и администрация дадоха положителен резултат и сега можем да се поздравим с това, че една десетилетна инфраструктурна язва на града вече е премахната. Благодарение на новата оперативна програма подготвихме този успешен проект. Проектантите умело преобразиха корпуса на старата сграда за нови образователни функции. Това дава възможност догодина децата да идват по-късно на училище - в 08.30 ч. Подготвяме и втори етап на благоустрояване на дворното пространство, свързано с изграждане на спортна площадка, за която ще търсим финансиране през следващата година", сподели по време на откриването кметът Димитър Николов.

Някогашната баня от десетилетия не изпълняваше оригиналното си предназначение. Вместо това, масивната постройка се рушеше години наред и представляваше сериозна заплаха за инциденти, а в последно време беше станала дом на скитници и наркомани. Сега сградата на старата баня и пространството около нея вече са напълно обновени.

Постройката е с положена цялостна хидроизолация и с въведени мерки за енергийна ефективност. Всички електро и ВиК инсталации са изградени наново. Входът разполага с достъпна среда за хора с увреждания, която е осигурена чрез подвижна платформа за преодоляване на височината на входното стълбище.

Учебният корпус на училище "Любен Каравелов" разполага с фоайе, кабинети по изкуства и различни видове занимания по интереси - стъклопис, иконопис и др., зала за изучаване на китайски език и многофункционална зала.

На събитието присъстваха още народните представители от Бургаски регион Ивелина Василева, Иван Вълков, Галя Василева и Ася Пеева, зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Бургас Костантин Луков, директорът на ОУ "Любен Каравелов" Анета Димова, общински съветници, учители, родители и ученици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега