Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петима са загинали при терористична атака в Лондон

Петима са загинали при терористична атака в Лондон

Неназован до момента нападател подкара лек автомобил по пешеходна алея в района на Уестминстър.

Петима души са загинали, а други 40 са ранени при терористична атака в сърцето на Лондон. Неназован до момента нападател подкара лек автомобил по пешеходна алея в района на Уестминстър. Агресорът успял да прободе с нож полицай, преди да бъде застрелян от служители на реда, предава ВВС.

Към момента властите отказват да разкрият подробности около разследването, но от полицията в британската столица определиха атаката като "вдъхновена от международния тероризъм". Сред загиналите е самият нападател, както и полицаят, прободен от него. Трима цивилни са били пометени от лекия автомобил, управляван от агресора.

Сцената се разиграла вчера след обяд, малко преди 15 часа местно време. Нападателят подкарал сив "Hyundai i40" по Уестминстърския мост, в района на британския Парламент. Атентаторът блъснал колата в мантинела и изскочил от превозното средство. Нападнал изпречил се на пътя му невъоръжен полицай, който нямал време да реагира - бил прободен с нож и починал.

Последвала стрелба от страна на униформените и нападателят паднал мъртъв. Трима от останалите полицаи са ранени. Сред пострадалите има и чуждестранни ученици, както и жена, паднала от моста в р. Темза.

Премиерът Тереза Мей коментира, че мястото на атаката не е избрано случайно, което прави случая още по-сериозен, тъй като в Лондон различните народности живеят в мир и разбирателство. Днес работата в британския парламент продължи, след като бе отдадена почит на загиналия служител на реда.

Полицейското присъствие в британската столица бе увеличено, а части от центъра на Лондон остават блокирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега