Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петя Аврамова: Нанков ще бъде един от стълбовете в министерството, ако остане

Петя Аврамова: Нанков ще бъде един от стълбовете в министерството, ако остане

Дали и какъв пост ще му бъде предложен, не е ясно.

"Хора със знание и опит като Николай Нанков трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане". Това коментира в ефира на БНТ новоназначеният министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

На въпрос дали съществува възможност предшественикът й да бъде назначен за заместник-министър, тя отвърна, че засега няма решение по този въпрос. Дали и какъв пост ще му бъде предложен, тя не уточни.

Що се отнася до собствените си приоритети, Аврамова посочи, че на първо място трябва да бъде завишен инвеститорският контрол върху всички действащи и бъдещи проекти, изпълнявани от повереното й министерство.

"Упражняваният от ДНСК контрол трябва да бъде ефективен и ще държа да бъде завишен контролът върху лицензираните фирми за строителен надзор. Ще помислим и ако трябва ще променим нормативната база, така че да няма приет инфраструктурен проект, който да не може да бъде въведен в експлоатация без да е качествен", коментира новият министър.

Тя посочи, че ще продължи политиката за нови магистрални и скоростни пътища, за рехабилитация и ремонт на съществуващата републиканска пътна мрежа и ускорената работата по водната реформа. "Автомагистралният пръстен трябва бъде реализиран, за да може да се пътува удобно и безопасно по пътищата", подчерта министърът.


Коя е Петя Аврамова?

Новият регионален министър е магистър инженер, с диплома от ТУ - София. Политическата й кариера започва във Враца, където първо е зам.-кмет по устройство на територията, а след това и председател на Общинския съвет. Народен представител е в 42-то и 43-то Народно събрание от 6 МИР – Враца.

Избрана за депутат и в 44-то Народно събрание, където става заместник-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и член на Комисията по енергетика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега