Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Гечев: Добрата социална политика се прави с много пари

Проф. Гечев: Добрата социална политика се прави с много пари

„Добрата социална политика се прави с много пари и резонният въпрос ще бъде: Откъде пък ще дойдат парите? Ние, българите, трябва да произвеждаме повече, а за да произвеждаме повече, трябва да има повече инвестиции“. Това заяви проф. Румен Гечев, депутат от ПГ на Коалиция за България. По думите му, инвестираните от държавата половин милиард лева в помощ на бизнеса вече дават резултати.

„Добрата социална политика сеправи с много пари и резонният въпрос ще бъде: Откъде пък ще дойдат парите? Ние,българите, трябва да произвеждаме повече, а за да произвеждаме повече, трябвада има повече инвестиции“. Това заявипроф. Румен Гечев, депутат от ПГ на Коалиция за България. По думите му,инвестираните от държавата половин милиард лева в помощ на бизнеса вече даватрезултати.

„Тъй като когато държаватаотделя половин милиард, тези пари ще привлекат поне още един милиард лева впублично - частното партньорство, т.е. те ще бъдат така да се каже катализаторина целия инвестиционен процес. Освен това тези пари ще минат през българскитефирми и през българските семейства. Защото българските семейства работят въвфирми, които изпълняват поръчки на общини, на региони, национални проекти”, поясни проф. Гечев.

Около 30% от тези пари вече садоговорирани, а останалата част вероятно ще бъде договорирана до средата нагодината.

Що се отнася до програмата зареиндустриализация, Гечев поясни, че правителството няма намерение да „наливапари във фалирали фирми“. Вместо това, целта е да се стимулира частния бизнес,за да се създадат по-благоприятни условия за развитието му.

Другата посока наразвитие, според Гечев, е работата по големите проекти като „Южен поток“ и „Белене“,които ще привлекат външни инвестиции и ще дадат възможност за партньорство счастния сектор.

„Като имаме евтинаелектроенергия и постоянни доставки на сравнително по - евтин природен газ, ниеще създадем условия за развитие на реална икономика - на машиностроене, нацветна металургия по съвременни екологични стандарти, на химическа индустрия, втова число и фармация. Така, че държавата създавайки условия за реализация натези големи инвестиционни проекти, те катализират цялата икономическа верига”, коментира още Гечев. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега