Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Пускат под гаранция турския шофьор, убил момче на пътя край Ямбол

Пускат под гаранция турския шофьор, убил момче на пътя край Ямбол

Задържаният ще бъде освободен след внасяне на паричната гаранция. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бургаскиятапелативен съд измени мярката за неотклонение на турския шофьор Неджати Фъстъкекен. Първоначално определеното задържане под стража, чиито срок изтича, бе сменено с парична гаранция. Така, обвиненият в убийство на пътя водач ще излезе на свобода срещу сумата от 10 000 лева.

Припомняме Ви, че Фъстъкекен бе привлечен като обвиняем за причиняване на пътнотранспортно произшествие и смърт по непредпазливост. През декември 2016-а година управляваният от него влекач с полу-ремарке блъсна лек автомобил в района на Ямбол. При инцидента почина 13-годишно момче, а водачът на леката кола получи средна телесна повреда. По данни на властите, товарният автомобил се движел с превишена скорост от 80 км/час при ограничение от 50 км/час.

В съдебното заседание прокурорът пледира за промяна намярката за процесуална принуда. Държавното обвинение изтъкна доказателства вподкрепа на тезата за съпричиняване на вредоносния резултат и изтичане назаконовия срок за задържането на обвиняемия под стража. Мярка „паричнагаранция“ предложи и адвокатът на турския шофьор. Обвиняемият помоли от съда дабъде пуснат от ареста и обясни, че е няма намерение да се укрива отправосъдието.

Доказателстватакъм момента не са разколебали предположението, че мъжът е автор на тежката катастрофа.От заключението на автотехническата експертиза обаче е установено, че вповедението на пострадалата има съпричиняване.

От приложените по делотоматериали е видно, че турският шофьор има забрана за напускане на страната, безизрично прокурорско разрешение. Освен това срокът за задържането му по законизтича на 7 февруари.Тези изводи са мотивирали апелативния състав да отмениопределението на ОС-Ямбол  и да изменимярката в по-лека.

"Разстроен съм, че лиших една майка от детето й", каза през сълзи Фъстъкекен. Задържаният ще бъде освободен след внасяне на паричната гаранция. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега