Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдят бургаски митничар, присвоил стоки за 277 000 лева

Съдят бургаски митничар, присвоил стоки за 277 000 лева

Окръжен съд Бургас даде ход на наказателното дело срещу Христо Григоров по обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Окръжен съд Бургас даде ход на наказателното дело срещу Христо Григоров по обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери.

Той е обвинен в това, че в периода 17.04.2006 год. до 27.05.2008 год., в кв. Лозово,  при условията на продължавано престъпление, като длъжностно лице, присвоил чужди вещи - стоки, връчени в това му качество и поверени му да ги пази и управлява, задържани по административно-наказателни преписки - отнети и изоставени в полза на държавата, намиращи се и съхранявани в на складова база в Бургас, които са получени и заприходени в склада с митнически манифести и връчени в това му качество, като стойността на присвоените вещи - стоки е в особено големи размери, а именно 277 000 лева, собственост на Агенция - „Митници", Митница - Бургас, като длъжностно присвояване е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

Възложената му работа е била свързана с пазене или управление на чуждо имущество, в качеството му на митнически служител заемал длъжност "Главен митнически специалист“ и на материално отговорно лице на складова база. Сред присвоените вещи предмет на обвинението са цигари, алкохол и козметика.Окръжен съд Бургас прие за съвместно разглеждане предявения от Агенция – „Митница“ София граждански иск в размер на 277 000 лв. обезщетение за причинени имуществени вреди.

В съдебната зала Григоров заяви, че не разбира в какво точно е обвинен и ще даде обяснения пред съда на по късен етап, след като бъдат изслушани всички свидетели и вещи лица. Днес съдът разпита явилите се по делото 12 призовани свидетели.Процесът ще продължи следващите три дни, с разпита на още 25 свидетели и 3 вещи лица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега