Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Шарено котле" ще "ври и кипи" днес в "Меден рудник"

"Шарено котле" ще "ври и кипи" днес в "Меден рудник"

Всеки посетител на фестивала ще може да си направи снимки с български, арменски, руски, турски и ромски носии.

Богата фолклорна програма, снимки с народни носии кулинарен базар и още много изненади са част от 6-ото издание на културния фестивал "Шарено котле", което ще се състои днес, от 10:30 часа, в района на СУ "Петко Росен" в бургаския комплекс "Меден рудник".

Идеята на празника е представители на по-големите етнически общности в Бургас да се представят с традиционния си фолклор, характерни ястия, предмети от бита и занаяти. Организаторите вярват, че опознавайки своите различия, хората да открият и това, което ги сближава и ги обеднява в едно цяло.

Фестивалната програма включва пъстра концертна фолклорна програма на откритата сцена до СУ "Петко Росен" с начало 10.30 часа с участието на: ФФ "Чинките", танцова формация "Младост", детска фолклорна група "Медено котле", гайдарска група "Вая", музикално ателие към ПГСАГ "Кольо Фичето", танцова група "Медено котле", фолклорна група "Приятели", Турска фолклорна група - с. Добра поляна, фолклорен ансамбъл "Царево" - Царево.

Кулинарен базар ще представи богатото разнообразие от типични за различните кухни сладки и солени вкусотии, които ще се предлагат на специално подредени за целта щандове. Представителите на общностите ще се включат в кулинарна битка, а журито ще определи кой ще е "Майстор сладко" и "Майстор солено" за тазгодишното издание на фестивала.

Арт работилници за традиционни занаяти ще ви запознаят с грънчарство, кошничарство, терзийство, както и с изработването на сувенири от естествени материали, играчки от плат, бижута и др. Всеки посетител ще може да си направи снимки с български, арменски, руски, турски и ромски носии.

Фестивалната програма ще приключи с вечерен концерт от 17.00 часа с участието на танцови школи "Амира", "Елит Танго", вокални групи "Сезони" и "Изгревчета", балканска група "Месечина" и Acoustic band "Avalon".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега