Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шест причини да замените сутрешното кафе със зелен чай

Шест причини да замените сутрешното кафе със зелен чай

Макар редица проучвания да доказват положителното влияние на кафето върху организма ни, съществуват, разбира се, и вредни ефекти от консумацията на ободряващата напитка. Един от еквивалентите й е зеленият чай.

Макар редица проучвания да доказват положителното влияние на кафето върху организма ни, съществуват, разбира се, и вредни ефекти от консумацията на ободряващата напитка. Един от еквивалентите й е зеленият чай.

Като най-полезен се изтъква японският му вариант, наречен “матча”. Този чай можете да откриете и у нас. Той представлява фино стрити на прах млади листа от специално отгледан сорт зелен чай. Отличава се с мек и леко сладък вкус и наситен зелен цвят. Независимо от това какъв вид изберете, редакторите от “Healthista” изтъкват шест причини да замените сутрешното си кафе със зелен чай.

1. Макар антиоксиданти да има и в кафето, разнообразието на тези вещества е голямо, а именно зеленият чай се смята за най-богат на специфичен вид флавоноли, които имат силно противовъзпалително действие и противодействат на стареенето. Някои изследвания показват, че тези вещества имат благоприятен ефект и върху пациенти с канцерогенни заболявания.

2. Зеленият чай се отразява благотворно и на фигурата Ви. Той има свойството да подобрява метаболизма и по този начин е мощен съюзник в диетите за регулиране на теглото. Действието му е многостранно - спомага в термогенезата и оксидацията в тялото, а освен това в някои случаи укротява и апетита.

3. В напрегната ситуация, когато се нуждаем от възможно най-много енергия, често посягаме към кафето. Но изследванията показват, че тази напитка обикновено увеличава нивата на хормоните на стреса. Оттам идва и сърцебиенето, треперенето на ръцете и т.н. За това специалистите съветват в стресова ситуация да заменим кафето със зелен чай - той тонизира, но без да увеличава ефекта от напрежението. Напротив, танините действат успокояващо и ни помагат да се концентрираме.

4. Зеленият чай е известен и с благотворното си въздействие върху мозъка. Съставките му предпазват невроните и по този начин намаляват скоростта, с която мозъкът ни остарява. Това води до по-добра памет, когнитивни функции и двигателна активност.

5. Костите също заздравяват при консумация на зелен чай. Веществата в него намаляват количеството клетки, рушащи костите, и увеличават продуктивността на тези, които се грижат за изграждането им.

6. Свеж дъх и здрави зъби - те също се постигат със зелен чай. Причината е антибактериалното действие на напитката.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега