Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българите с най-ниски доходи ще получат по 30 лв. еднократна помощ

Българите с най-ниски доходи ще получат по 30 лв. еднократна помощ

Над 270 000 от българите с най-ниски доходи ще получат по 30 лв. еднократна помощ през април, съобщава bTV. Социалното министерство вече е определило бюджета за помощите, който възлиза на малко над 8,3 млн. лв. Готови са и критериите, по които ще се опрделят списъците с тези, които ще получат финансова подкрепа от държавата в края на зимния сезон.

Над 270 000 от българите с най-ниски доходи щеполучат по 30 лв. еднократна помощ през април, съобщава bTV. Социалнотоминистерство вече е определило бюджета за помощите, който възлиза на малко над8,3 млн. лв. Готови са и критериите, по които ще се опрделят списъците с тези,които ще получат финансова подкрепа от държавата в края на зимния сезон.

В предложението на министерството са посочени четиригрупи от нуждаещи се, които могат да кандидатстват. В общи линии, подкрепа щеполучат най-вече онези българи, които са получили енергийни помощи тази зима,както и онези, които не са, понеже са надхвърлили доходния праг с до 10 лв.

Срокът за изплащане на еднократните помощи е месец април.Това разбуди коментари за популизъм и опити за „търсене на симпатии“ предиизборите през май.

Министерството отказа коментар по обвиненията саргумента, че предложението все още се обсъжда. Тристранният съвет ще разгледаидеята в понеделник.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега