Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДПС искат бюлетини с кръгчета вместо квадратчета

ДПС искат бюлетини с кръгчета вместо квадратчета

ДПС внесе предложение за поправка в Изборния кодекс, с която да се промени структурата на интегралната бюлетина за евроизборите през май, съобщава в-к „Сега“. Текстът представлява искане номерата на кандидатите, чрез които ще се отбелязват преференциите, да бъдат оградени в кръгче, а не в квадратче, за да се различават от номерата на партиите и да не объркват избирателите.

ДПС внесе предложение за поправкав Изборния кодекс, с която да се промени структурата на интегралната бюлетиназа евроизборите през май, съобщава в-к „Сега“. Текстът представлява искане номератана кандидатите, чрез които ще се отбелязват преференциите, да бъдат оградени вкръгче, а не в квадратче, за да се различават от номерата на партиите и да необъркват избирателите.

В лявата част на бюлетината щебъдат изписани имената на партиите с поредните им номера, докато в дяснато щебъдат подредени само номерата на кандидатите, за да се спести място. Изборнителисти на партиите и коалициите ще бъдат на разположение в тъмната стаичка, зада могат избирателите да задраскат номера на избрания кандидат.

Това, според ДПС, можело дадоведе до объркване, тъй като и номерата на партиите и коалициите, и номератана кандидатите били оградени с квадратчета. Възможно било избирателите да сеобъркат и да задраскат квадратче само в едната графа, което прави бюлетинатаневалидна.За да се избегнат недоразуменияот този сорт, от Движението предлагат да се измени структурата на бюлетините,като номерата на кандидатите да се оградят в кръгче.

Все още не е изтекъл срокът, вкойто могат да се нанасят поправки по вида и съдържанието на изборнитебюлетини. Не е много ясно, обаче, дали членовете на ЦИК ще се съгласят все пакс промяната, тъй като тя означава куп редакции.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега