Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дъщерята на убитата брокерка: Дават се тотално нелепи присъди за жестоки престъпления /Видео/

Дъщерята на убитата брокерка: Дават се тотално нелепи присъди за жестоки престъпления /Видео/

„Тялото на майка ми е стояло няколко месеца в негов имот. Известно е също така, че той е държал пистолета, с който е убита майка ми. Известно е, че трионът, с който са разчленени двете тела, също е бил държан от него. За мен това не е лично укривателство, а пряко съучастничество и прикриване на две жестоки убийства”, каза дъщерята на убитата брокерка.

Бургаският районен съд присъди 4 години и 6 месеца лишаване от свобода на Диян Дичев, сочен като помагач на Станимир Рагевски - обвиняем за бруталните убийства в Бургас, разтърсили обществеността през отминалата година. Дичев наричан още „готвачът” е основен свидетел по случая с екзекуциите на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер. 

Въпреки наличните факти обаче към този момент прокуратурата не е повдигнала ново обвинение на готвача в по-тежко, а именно съучастие в бруталните убийства. В съдебната зала Дичев отрече съучастие, но призна, че е знаел два дни след смъртта на брокерката, че е убита.  Постановената присъда за укривателство и липса обвинение за съучастие обаче надигна вълна от недоволство в социалните мрежи и призиви за протести. 

„Тялото на майка ми е стояло няколко месеца в негов имот. Известно е също така, че той е държал пистолета, с който  е убита майка ми. Известно е, че трионът, с който са разчленени двете тела, също е бил държан от него.  За мен това не е лично укривателство, а пряко съучастничество и прикриване на две жестоки убийства”. Това каза пред Нова телевизия дъщерята на убитата брокерка. 

Християна Радоева се обърна към новото правителство с коментар, че промяна трябва да започне и в съдебната система. "Нека да обърнат някакво внимание! Не може да искаш да промениш държавата, а в същото време да има такива тотално нелепи присъди за жестоки престъпления. За 10 грама кокаин на хората им дават 10 000 лева глоба и затвор, а да нарежеш две тела, да ги укриваш, да участваш пряко в две жестоки престъпления и отиваш зад решетките четири години и половина“, каза още тя. 

Адвокатът на близките на жертвите Димитър Вълчев обясни, че ако тази присъда влезе в сила, има срокове, които ще прекратят изцяло възможността на прокуратурата да повдигне обвинение за съучастие в случай, че такива данни има по другото дело. Към настоящия момент Окръжна прокуратура – Бургас е счела, че такива данни няма. „Не мога да коментирам дали е трик или споразумение. В настоящия момент прокуратурата го пази като свидетел, защото независимо от огромната маса доказателства, Деян е единственото може би, което прави пряка връзка с Рагевски. Всичко друго са косвени доказателства и готвачът е необходим, за да може обвиненият за убийствата да си получи заслуженото“, коментира още юристът. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега