Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Един претендент за председател на Апелативен съд Бургас

Един претендент за председател на Апелативен съд Бургас

Само един кандидат подаде документи за участие в обявения от Висшия съдебен съвет конкурс за избор на административен ръководител – председател на Апелативен съд Бургас. Информация за него е публикувана на интернет страницата на ВСС на адрес: http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm

Самоедин кандидат подаде документи за участие в обявения от Висшия съдебен съветконкурс за избор на административен ръководител – председател на Апелативен съдБургас. Информация за него е публикувана на интернет страницата на ВСС наадрес: http://www.vss.justice.bg/bg/start.htm

Претендентза длъжността е Деница Вълкова – Петкова с 19 години юридически стаж, от коитоблизо 17 години като съдия. В момента тя е магистрат в Апелативен съд Бургас. Отсептември 2009 г. има ранг на „съдия във ВКС и ВАС“. Изготвената от комисия наВисшия съдебен съвет атестация за конкурса й дава много добра оценка. Тя е носителна наградата „съдия на годината“ за 2005 г., връчвана от инициативен комитет напрактикуващи юристи. Съюзът на юристите в България я отличи с почетен знак „Запрофесионални постижения и активна съюзна дейност“  за професионалния празник на юриста през 2013 г.           

ДеницаВълкова е магистър по право - завършила е Юридическия факултет на Бургаскиясвободен университет. Професионалното й образование обогатяват многобройниобучения в Съдийското училище към Центъра за обучение на магистрати, Националенинститут на правосъдието и Професионална квалификация по подготовка, разработкаи управление на проекти, финансирани от Европейския съюз в УНСС – София.           

Кариератай в правосъдната система започва през 1995 г. като стажант в Окръжен съдБургас. В периода 1997 – 2001 г. е съдия в Районните съдилища в Карлово иПоморие, като през 2000 г. става председател на Поморийския районен съд. Отавгуст 2001 г. е съдия в Окръжен съд Бургас, а след спечелен конкурс през март2014 г. влиза в съдебния състав на Апелативен съд Бургас. През годините еразглеждала редица наказателни дела с подчертан обществен интерес.            

Надграждаадминистративния си опит на поста заместник-министър на правосъдието в периода декември2011 до май 2013 г. Деница Вълкова отговаря за ресорите Съвет позаконодателство, съдебни дейности, процесуално представителство предЕвропейския съд по правата на човека – Страсбург, Агенция по вписванията,Централен регистър за особените залози, Централен регистър на ЮЛНЦ, член е наСъвета за административна реформа, председател на Съвета по защита назастрашени лица.Участиетой в множество работни групи на ВСС и МП показват пристрастието й къмреформирането на съдебната система.

Съдия Вълкова е член на:наекипа на Висшия съдебен съвет за управление на проект „Електронно правосъдие –проучване и изграждане на единни комуникационна и информационна инфраструктурас единен електронен портал на съдебната власт“, финансиран от Оперативнапрограма „Административен капацитет“;работнатагрупа за подобряване и промяна на начина на атестиране към Комисията за предложениятаи атестирането към Висшия съдебен съвет;намеждуведомствената работна група в Министерството на правосъдието за постояненмониторинг на Наказателно-процесуалния кодекс;намеждуведомствената работна група на Министерството на правосъдието заактуализация на Концепция за електронно правосъдие и законопроекти за въвежданена електронно правосъдие.

Деница Вълковае омъжена, като съпругът й работи като хирург във Великобритания. Тя е майка надвама сина и дъщеря, които продължават своето образование.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега