Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Не оставяйте коледното настроение да замъгли преценката Ви

КЗП: Не оставяйте коледното настроение да замъгли преценката Ви

„В навечерието на Коледа и Нова година хората са активни, купуват подаръци за близките си и настроението е приповдигнато, което е рисков фактор за това да станат жертва на нелоялни търговски практики по-лесно, отколкото това би могло да се случи в обичайното им ежедневие”, предупреди Димитър Маргаритов.

„В навечерието на Коледа и Нова година хората са активни, купуват подаръциза близките си и настроението е приповдигнато, което е рисков фактор за това дастанат жертва на нелоялни търговски практики по-лесно, отколкото това би моглода се случи в обичайното им ежедневие”, предупреди Димитър Маргаритов, председателна Комисията за защита на потребителите(КЗП) в ефира на БНР.  

Предстоят активни инспекции на комисията в търговските обекти в навечериетои по време на предстоящите празници. Една от основните проверки ще бъде тази нанамалените стоки, ще се инспектирадали обявените намаления са реални. В онлайн търговията ще се проверява дали търговците са реални, дали потребителите имат възможност да се откажат от стоката в предвидения от закона 14-дневен срок.

"Колкото ида е голямо намалението, потребителят не губи правото си на рекламация.Правилата са едни и същи и при стоките на редовна цена, и при тези в промоция”, предупреди Маргаритов.

Инспекторите на комисията ще проверяват и промоциите на подаръчни комплекти, като ще следят дали ако сеанонсира, че те са по-изгодни за потребителя, това действително е така, защотоне липсват случаи в обратна посока, коментира Маргаритов.  

Обект на проверки ще бъдат и кампаниите на големите вериги магазини,извършвани чрез разпространявани подомовете брошури. Там ще се търси достатъчна наличност на стоките, защотоневинаги търговците осигуряват съответното количество от намалената стока,което да задоволи потребителското търсене, което са създали, обясни още Димитър Маргаритов.  

Важно е онези, които предприемат пътуванияза празниците, да сключват писмени договори и да пазят документите си заизвършени плащания, за да може ако има рекламация туроператорите да понесатсвоята отговорност, напомни председателят на Комисията за защита напотребителите. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега