Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Нямаше фрапантни нарушения по време на празниците

КЗП: Нямаше фрапантни нарушения по време на празниците

Едва три-четири сигнала са свързани с конкретни нарушения, сред които неясни условия при паралелно провеждане на промоционална кампания и акция за намаление.

Десетки граждани са потърсили помощта на Комисията за защита на потребителите (КЗП) по време на Великденските празници. Повечето от обажданията са били свързани със закупени дефектни стоки. Едва три-четирисигнала са свързани с конкретни нарушения, сред които неясни условия при паралелно провеждане на промоционална кампания иакция за намаление. Това коментира днес председателят на Комисията - Димитър Маргаритов.

"Нямашефрапиращи нарушения. Ние започнахме нашитепроверки далеч преди Великден. Осъществихме ги и съвместно с колеги от други институции. Създаде се още прединастъпването на празниците впечатление,че контролните органи са на своето място и извършват необходимите проверки,като по този начин гарантират спокойнотои нормално протичане на празничните дни", заяви още Маргаритов.  

Той допълни, че в последните години при празничните периоди нарушенията са все по-малко. Като причина за това той посочи превенцията. По думите на Маргаритов, при кампанийните проверкивсе пак се наблюдава покачване на нарушенията, спрямо ежедневните инспекции. Причината за това е фактът, че по празниците пазарът изобилства от допълнителни групи стоки, празнични намаления и промоции.

"Понякога намаленията не са реални или промоциитекасаят стоки в много малка наличност и потребителите не могат да се снабдятс тях", посочи председателят. Той уточни, че такива нарушения са срещани и преди.

"Новото, което наблюдаваме през миналатагодина и сега, е склонността на търговците, включително в туристическия бранш,да прилагат добри практики, коитовече са се наложили на пазара, като компенсиратсвоите клиенти, когато не могат да им предложат това, което са им обещали",допълни Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега