Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП погва зимните курорти

КЗП погва зимните курорти

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва кампании, свързани с наблюдение и контрол върху качеството на туристическия продукт в хотелите и заведенията в големите курортни комплекси, а и в по-малките селища.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва кампании, свързани с наблюдение и контрол върху качеството на туристическия продукт в хотелите и заведенията в големите курортни комплекси, а и в по-малките селища. На прага на зимата, Комисията ще се фокусира върху общата безопасност по отношение на услугите, които се предоставят в зимните курорти, в това число и на ски пистите.

Това съобщи председателят на КЗП Димитър Маргаритов, като подчерта, че приоритетно ще бъдат проверени всички обекти,за които е имало различни мерки и произнасяния, за да се установи премахнати лиса нарушенията и да се прецени дали тези обекти могат да работят или ще останатзатворени през новия сезон.

Ръководителят на институцията допълни, че контрол ще бъде осъществявани по отношение съответствието на предоставяните услуги с категоризацията наобектите. Той посочи, че комисията възнамерява да продължи разяснителнатакампания за правата на потребителите при ползването на туристически услуги соглед на факта, че в приемните по Черноморието през летния сезон туристите сатърсили институцията два пъти повече за консултации, отколкото за да подадат жалбаили сигнал за конкретно нарушение.

„В европейските държави, въобще в развитите общества хората знаятправата си или, ако не ги знаят, първо се интересуват, а след това съумяват понякакъв начина да си ги отстояват. А оттам нататък вече и самите търговци –върху тях това има дисциплиниращ ефект – биват по-лоялни, по-коректни иконтролният орган се намесва тогава, когато действително има някакъв сериозенпроблем.”, добави Маргаритов.   

В последните седмици КЗП е забранила няколко нелоялни практики,прилагани както при продажби в т.нар. традиционни магазини, така и от онлайнпортали. В резултат от масираните проверки за спазване назабраната за продажба на цигари на ученици в района на училищата значително санамалели случаите, в които такива сделки се реализират.

„Статистиката нипоказва, че ако в  началото на кампанията, констатирахме в около 30% отслучаите продажба на цигари на лица под 18-годишна възраст, то сега те са два пъти по-малко.”, посочи Маргаритови увери, че  проверките ще продължат презцялата учебна година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега