Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП с дежурни екипи за 8-и декември

КЗП с дежурни екипи за 8-и декември

Освен това, и тази година КЗП ще има изнесени приемни по зимните курорти.

На 8-и декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи за извършване на проверки и при сигнали занарушения. Това съобщи председателят ДимитърМаргаритов в ефира на БНТ. Освен това, и тази година КЗП ще има изнесени приемни по зимните курорти.

"При такива празници рисковете са повече. Има и лица, които без дапритежават необходимите разрешителни, без да имат право да осъществяват тазиотговорна дейност – да резервират почивки и хотели, го правят. Затова ниенаблюдаваме този пазар непрекъснато и активностите ни по повод 8-и декемвристартираха преди около десетина дни. Наши екипи посетиха и висши училища,където също е възможно да има обяви за организиране на празника и те да сапо-скоро от мними туроператори", обясни Маргаритов.  

Той посочи, че жалбите за некачественитуристически услуги са около 4 на сто от постъпващите в комисията нагодишна база. По думите му, процентът като цяло не е висок, но секторът ечувствителен – в туризма всяко еднонарушение може да доведе до неприятни последици за много хора.

"Необходимо е стриктно да контролираме. Това правим исега с началото на зимния сезон. Прегрупираме силите така, че да присъствамепо-активно в планинските курорти. Ще имаме и приемни, които традиционноотваряме, за да можем да бъдем по-лесно откриваеми от туристите и нашите екипида реагират веднага по сигнали", допълни Маргаритов.

Председателят на КЗП напомни за какво да севнимава при по-активното пазаруване запразниците през Интернет: мними търговци, условия за поръчка, съпътстващи разходи и нереални оферти. Маргаритовпредупреди и за т.нар. временни Коледнибазари, където често се случва търговците да имат съзнанието за"малко по-слаба отговорност".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега