Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП забрани продажбата на четири вида опасни детски облекла

КЗП забрани продажбата на четири вида опасни детски облекла

Артикулите са продавани в столичен детски магазин. Дрехите са определени като опасни по време на кампанията, свързана със стоките за ученика. Това е първият случай на открити опасни изделия за ученици в рамките на тематичната кампания.

Комисията за защита на потребителите (КЗП) нареди незабавно и ефективно изтегляне отпазара на три модела опасни детскиспортни долнища и суичър. Според инспекторите, дрехите не отговарят на изискванията за безопасност, тъй като имат връзки в областта на вратаи талията, които създават рискове отзадушаване и нараняване на детето.

Артикулите са продавани в столичен детски магазин. Дрехите са определени като опасни по време на кампанията, свързана със стоките за ученика. Това е първият случай на открити опасни изделия заученици в рамките на тематичната кампания.

Сиучерът е тип поло и през яката му в тунел минават връзки със свободни краища с дължина по 25сантиметра. Това създава сериозен рискот инциденти при пристягане на връзките около врата на детето. Дрехата е спроизход Китай,търговска марка „КАЙСЯН”и е предназначена както за деца на възраст от 7 до 14 години, така и запо-малки – до 7-годишна възраст.

Детските долнища са произведенив Турция и са опасни поради наличието на функционалнивръзки в областта на талията, които не са прикрепени към облеклото и лесно могат да бъдат изнизани. Двата отмоделите са с търговски маркисъответно “UNDER 18” и “Holly*Work denim” и сапредназначени за ученици от 7 до 14години. При същатапроверка инспекторите на КЗП са установили и продажбата на долнище за деца до7-годишна възраст с търговска марка “CIKOBY”.  

Подробноописание и снимки на тези и други доказано опасни и забранени за продажба стокимогат да бъдат открити в електронния регистър, публикуван на официалната интернетстраница на КЗП.  

В началото на месец септември КЗПзапочна активна кампания за инспекции на обекти в цялата страна, коитопредлагат стоки за ученика. При извършените над 500 проверки до момента сасъставени около 100 акта за констатирани нарушения, свързани предимно снеизпълнение на изискванията по отношение предоставянето на информация запродуктите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега