Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Литературно райско кътче отваря врати в сърцето на Бургас

Литературно райско кътче отваря врати в сърцето на Бургас

Тази година бургаските писатели ще се сдобият със свой литературен дом. За целта стара сграда в сърцето на града, на площад "Баба Ганка", ще бъде цялостно реставрирана и пригодена за нуждите на пишещото братство.

Тази година бургаските писатели ще се сдобият със свой литературен  дом. За целта стара сграда в сърцето на града, на площад "Баба Ганка", ще бъде цялостно реставрирана и пригодена за нуждите на пишещото братство. Община Бургас е готова на 90% с техническия проект. Текат и последните съгласувания с Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН). Идеята е писателската къща да носи името на Христо Фотев и там да се оформи пространство, в което да се изложат снимки, вещи и материали, свързани с големият поет.

Предложението на кмета Димитър Николов е бургаските писатели да се обединят в асоциация, без отделните дружества да губят своя облик и самостоятелност. Според него, така грижата за новия им дом ще е  споделена. 

Мащабното преустройство на сградата ще започне до месец, веднага след официалното одобрение от Министерството на културата. Ще бъдат подсилени основите, сградата ще бъде санирана, а вътрешното пространство преподредено.

Предвидена е представителна зала за събития и кафе-клуб. Отделно помещение ще побере вещи на незабравимия Христо Фотев - своеобразен музеен кът, посветен на най-нежния бургаски поет. Планировката на дворното пространство е артистична, комбинирана с много зеленина. Идеята е клубът да се превърне в едно вдъхновяващо място за четящи и пишещи хора от всяка възраст.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега