Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Манолова в Бургас: Алтернативата е на политическия терен и Борисов скоро ще остане в историята

Манолова в Бургас: Алтернативата е на политическия терен и Борисов скоро ще остане в историята

Властта ще направи всичко възможно да спъне регистрацията на "Изправи се! Мутри вън!". Абсолютно разбираем е страхът им (бел.ред. на властта), тъй като алтернативата е на политическия терен и моделът на Борисов скоро ще остане в историята, а самият той повече няма да бъде премиер.

Властта ще направи всичко възможно да спъне регистрацията на "Изправи се! Мутри вън!". Абсолютно разбираем е страхът им (бел.ред. на властта), тъй като алтернативата е на политическия терен и моделът на Борисов скоро ще остане в историята, а самият той повече няма да бъде премиер. Нищо няма да ни спре. Ние сме готови за битка и ще я проведем в цалата страна. Това коментира в Бургас председателят на гражданската платформа „Изправи се. БГ” Мая Манолова.  


По думите на Манолова в следващите години в страната ще влязат близо 60 милиарда лева европейски пари – 30 от фонда за възстановяване и развитие и 30 за следващия програмен период. "Това е огромен финансов ресурс, какъвто отдавна не е влизал в България и е важно той да не бъде окраден и да не отиде в приятелски кръг, или в схеми, които властта използва. Тези пари трябва да бъдат насочени към икономиката, реална поскрепа за малкия и средния бизнес, както и повишаване на доходите на българските граждани", коментира тя. 


По думите ѝ този ресурс трябва да бъде използван и за провеждане на неотложни реформи, които в годините се отлагат от всеки кабинет "Борисов". "Задължително реформа трябва да има в здравеопазването, доходите, пенсионната реформа, образованието и разбира се в съдебната реформа. Чувството за справедливост на българските граждани е тежко наранено. Хората затова не вярват и на политиците и властимащите, защото виждат че правилата не важат еднакво за всички", коментира още Манолова и допълни, че са готови с план-визия за съдебната реформа - как да има контрол върху главния прокурор, как да има бързо и справедливо правосъдие. "Готови сме да разформироваме корумпирани институции, които обслужват икономически интереси, а не изпълняват своите ангажименти към гражданите". Като пример за такива Манолова посочи - МОСВ, ДНСК, ЧСИ-тата.


Едно от първите решения, които бъдещите депутати ще внесат в следващото НС ще бъде решението за създаването на Комисия по ревизията. "Там ще влязат млади, образовани, активни народни представители, които ще ревизират годините от управлението на Бойко Борисов. Ще покажем къде са парите на българските граждани и ще накараме виновните да ги върнат там откъдето са ги отклонили", закани се Манолова. 


Интересът за общински председатели към гражданската платформа е доста голям. Това заяви областният координатор на „Изправи се.бг“ за Бургас Живко Табаков. "Вече имаме няколко утвърдени и силни председатели. Областен председател за Бургас е Габриела Гоцкова, за Приморско - Здравко Стоянов, за Созопол - Цветелин Георгиев, за Поморие - Ангелина Мерджанова, за Несебър - Данаил Костадинов, за Айтос - Красимир Петров. 

"Сред основните теми, които ще представим и заложим в нашата програма, е преразглеждане на Закона за туризма и промяна на съпътстващите наредби. След по-широк дебат трябва да бъде преразгледан и Законът за шума. Това, което имаме като бъдеща кауза, е платформата да успее да мотивира създаването на голяма неправителствена организация, която не само да защитава интересите на ресторантьорите и хотелиерите, които са членове на неправителствени организации, но и на хората, които работят в туризма. Това, което смятам, че "Изправи се Бг" ще направи на тези избори, освен достойно представяне, е че ще представим по най-добрия начин програмата, която наистина касае хората", допълни Табаков. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Вторник, 9 февруари 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега