Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Габриел: България е заслужила мястото си в Шенген

Мария Габриел: България е заслужила мястото си в Шенген

България и Румъния ще бъдат приети в Шенген по въздух и море в края на март следващата година. Това съобщиха премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

България и Румъния ще бъдат приети в Шенген по въздух и море в края на март следващата година. Това съобщиха премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

"Румънското правителство представи част от информацията по продължаващите преговори. За да имаме положителен резултат роля играят много институции. Искам да подчертая ролята на Народното събрание, което през последните месеци прие редица закони, които бяха чакани от години и които бяха свързани с очакванията на Нидерландия и на ЕК за установяване на върховенството на правото в България. Те бяха изключително важни и без тях нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия", каза Николай Денков.

"Последните дни бяха кулминационни, не само заради всички години на усилен труд, месеци на упоритост и резултати, но и заради многобройните интензивни часове преговори на детайлите вече в дните на 22 и 23 декември, както и отново подновени преговори от 26 декември насам", посочи Мария Габриел.

"В края на март отпада контролът по въздушните и морските граници, а на следващ етап ще отпадне контрола от сухоземните граници. Искам ясно да кажа, че приемането на България в Шенген е национален приоритет на страната ни от години, по който са работили редица правителства. Искам специално да благодаря на г-н Бойко Борисов, защото през последните дни изключително следи, помага и съпреживява трудните преговори. Говорим за деликатен преговорен процес, който още не е завършил. България е заслужила мястото си в Шенген", категорична е Мария Габриел.

"Изключително доволен съм от постигнатото до момента. МВР получи отлична оценка и подкрепа дори и от тези, които в момента ни възпрепятстват по пътя към пълноправното членство в Шенген. Ще продължим да правим това, което е необходимо до вземането на крайното политическо решение", каза вътрешният министър Калин Стоянов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега