Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Михаил Миков: Коалиция с ДПС не се очертава

Михаил Миков: Коалиция с ДПС не се очертава

Коалиция между БСП – лява България и ДПС в новия парламент не се очертава. Това заяви в Бургас лидерът на социалистите Михаил Миков. Що се отнася до коалиции с други партии, той посочи, че това ще стане ясно след изборите.

Коалиция между БСП – лява България и ДПС в новия парламент не се очертава. Това заяви в Бургас лидерът на социалистите Михаил Миков. Що се отнася до коалиции с други партии, той посочи, че това ще стане ясно след изборите. 12-те основни линии, които социалистите приеха ще са основни за бъдещото коалиране, сподели Миков и допълни, че част от тях са прогресивният данък, АЕЦ "Белене", антимонополният данък и социалната политика. Социалистът предупреди, че трябва да се говори от всички партии внимателно по темата българска икономика.

Водачът на бургаската листа Петър Кънев, допълни думите на Миков като посочи, че за първи път икономиката ни през последното тримесечие бележи ръст от 1.6%, като този ръст не е достатъчен. Стремежът е скокът да е в рамките на 5%. "Няма по-добри условия в последните 10 години като лихвен процент за държавния заем от 3-те милиарда", припомни още социалистът. По думите му, вчера правителството приело решение за финансиране с около 750 млн. лева на изплащане на проекти по ОП „Околна среда” и ОП „Регионално развитие”.

„Това е едно категорично доказателство, че апокалиптичните рисунки на финансова буря, на финансов апокалипсис, не са верни. Второ – показва, че това правителство иска да финансира проекти, които бяха спрени от ЕК. Проекти, проверявани през периода 2012 година и при които са констатирани нередности с обществените поръчки, които налагат корекции. Всички данъкоплатци сега ще трябва да платят цената на тези обществени поръчки, проведени предимно в общини, управлявани от ГЕРБ. И община Бургас е една от тях”, каза още Миков.

По повод на поведението на народните представители от ГЕРБ през последните няколко дни, Миков коментира: „Надявам се по някое време ГЕРБ да се върнат в кампанията, а не да се оправдават после с лошите си резултати, че са били с ботушите в калта. Хубаво е да се помага, но да не е показно”. Председателят на БСП подчерта, че трябва да се дозира всяко нещо, в това число и политическият ПР. Според него не политическите послания и разговори ще бъдат доминантни по време на настоящата предизборна кампания.

„За пръв път имаме три последователни избора в такъв кратък срок. Хората са уморени. И това води до политическа апатия.  Но те трябва да следят за последователността в действията на политиците“, заяви председателят на БСП. Той изрази своята надежда, че лявото мислене и очакване ще се превърне в доверие в правителство на Коалиция „БСП лява България“.

От днес шатрата на БСП лява България вече посреща граждани и гости на Бургас. Тук всеки ден в хода на кампанията кандидатите за народни представители ще се срещат със свои симпатизанти, ще бъдат раздавани дипляни и предизборни материали.

По-рано днес председателят на НС на БСП Михаил Миков посети Община Камено и се срещна с кмета на общината – инж. Стефан Бонев. На срещата присъстваха водачът на листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2- ри МИР – Бургас Петър Кънев, кандидатът за народен представител Атанас Зафиров, областният председател на БСП – Бургас Николай Тишев и председателят на общински съвет  Камено - Стойка Драганова.

Миков разгледа обновената сграда на местното училище „Христо Ботев“  и пътния възел „Българово“ на автомагистрала „Тракия“. През днешния ден предстоят срещи на Михаил Миков с представители на бизнеса в Бургас, с ръководството на Бургаска търговско – промишлена палата, пресконференция с представители на медиите и среща с граждани и с актива на БСП в морския град.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега