Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ограничение до 30 км/ч в центъра на Бургас, приеха Генералния план за организация на движението

Ограничение до 30 км/ч в центъра на Бургас, приеха Генералния план за организация на движението

Генералният план за организация на движението трябва да служи като инструмент на общинската администрация за вземането на ефективни и оптимални решения, относно градската мобилност и инфраструктура - режими на движение, паркиране, МГТ, пешеходна и велосипедна достъпност, безопасност, други, се посочва в докладната запсика.

Общинският съвет на Бургас прие Генералният план за организация на движението в Бургас. Докладната бе приета с 42 гласа „За“ и 6 „Въздържал се“. Предвижда се изграждането на нови светофарни уредби, кръгови движения, както и въвеждане на ограничение на скоростта на движение до 30 км/ч в централната градска част и част от ж.к.“Възраждане“.  

„И сега в голяма част от центъра има ограничение на скоростта от 30 км/ч. Като видях "Зона 30" в плана и аз като водач реагирах. Ефектът за замърсяване с фини прахови частици от тази стъпка ще е малък, но това е една крачка, заради която следващите ще бъдат по-меко възприемани“, заяви кметът Димитър Николов и обясни, че изискванията за плана са съобразени с тези на европейските институции. "Съгласен съм, че сме с остарял автопарк. Ковид кризата, войната и икономическите кризи не намалиха, а напротив увеличиха темпа на закупуване на превозни средства", коментира кметът. 

Генералният план за организация на движението /ГПОД/ цели да се създаде нова планова основа за дългосрочно и устойчиво устройствено развитие на урбанизираните територии и на тези извън тях, съобразявайки Националната стратегия за регионално развитие, както и с областните и другите налични общински планове в тази посока. 

Планът е инструмент за управление, който се базира на всички данни, относно транспортната система и нейните компоненти, и като такъв той трябва да разполага с качествена, актуална и изчерпателна информация, насоката е да се предвиди подходящо развитие на техническата инфраструктура и същевременно с това да се предвиди обвързването на националните инфраструктурни коридори с европейските. Основната задача при изработването на ГПОД на град Бургас е да се изготви работещ модел за управление на транспорта в границите на града, след систематизирането на информацията, с която разполага Общината, като при необходимост данните следва да бъдат актуализирани или допълвани. 

Проектът е разработен на база задълбочено проучване, преброяване и анализ на достигнатите показатели на движението и на пътните условия и цели да се предложат ефективни проектни решения и мероприятия, които да осигурят с минимални капиталовложения оптимален режим на градското движение и максимална безопасност в него. Генералният план за организация на движението трябва да служи като инструмент на общинската администрация за вземането на ефективни и оптимални решения, относно градската мобилност и инфраструктура - режими на движение, паркиране, МГТ, пешеходна и велосипедна достъпност, безопасност, други, се посочва в докладната запсика.

Подробности за ГПОД може да намерите ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • васил
    17 май 2022 20:51

    добре няма лошо,европейски норми 30км,ами тежкотоварните автомобили който влизат в кварталите???, нека да видят Германия,Франция,Испания,Италия??? тука си е анархия

    1 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега