Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почина бившият папа Бенедикт XVI

Почина бившият папа Бенедикт XVI

Здравословното състояние германеца бе започнало да се влошава преди Коледа, като се съобщаваше, че има респираторни и бъбречни кризи.

Бившият папа Бенедикт XVI почина тази сутрин на 95-годишна възраст, предаде АФП, позовавайки се на говорител на Ватикана. Здравословното състояние германеца бе започнало да се влошава преди Коледа, като се съобщаваше, че има респираторни и бъбречни кризи.

Ватиканът призна в сряда, че положението на Бенедикт се е влошило, а неговият приемник папа Франциск призова католиците по света да се молят за него.Бенедикт XVI подаде оставка като глава на Римокатолическата църква през февруари 2013 г. , което не беше случвало от 600 години. Оттогава германският почетен папа, чието рождено име е Йозеф Ратцингер, живееше в бивш манастир на територията на Ватикана.

Смъртта слага край на безпрецедентна ситуация, в която двама "мъже в бяло" – Бенедикт и Франциск, съжителстват зад стените на малкия град-държава.Папа Франциск ще ръководи заупокойната служба по изпращането на Бенедикт XVI на 5 януари. "В четвъртък, на 5 януари, от 9.30 ч. се очаква церемонията да бъде на пл. "Свети Петър", ръководена от Светия отец", каза говорителят на Ватикана Матео Бруни на брифинг за журналисти.

Тялото на Бенедикт Шестнадесети ще бъде изложено в базиликата "Свети Петър" от понеделник, добави той.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега