Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премиерът Денков: В работата на областните управители няма място за политически изказвания

Премиерът Денков: В работата на областните управители няма място за политически изказвания

Министър-председателят припомни, че областните управители имат държавнически функции в служба на обществото, а не представляват отделна политическа сила или на отделно лице, което ги е назначило.

„В работата на областните управители няма място за политически изказвания, освен ако някой от тях няма политически амбиции, свързани с предстоящите местни избори.“ Така премиерът акад. Николай Денков коментира днес изявленията на отделни областни управители, след като почти всички от тях подадоха оставки на 12 юни т.г. 

Министър-председателят припомни, че областните управители имат държавнически функции в служба на обществото, а не представляват отделна политическа сила или на отделно лице, което ги е назначило. Според Закона за администрацията те представляват държавата в съответните региони, осъществяват координация и контрол, грижат се за законосъобразността на съответните актове на местната власт и др. 

Днес правителството не определи нови областни управители. „Това е изключително важна позиция. Назначените от предишното служебно правителство и техните заместници ще продължат да изпълняват задълженията си така, както са по закон. Те ще бъдат заменени поетапно тогава, когато сме сигурни, че новият човек, който ще бъде избран за тази позиция, ще може да я изпълнява подходящо“, категоричен беше акад. Денков.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега