Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проф. Герджиков от Бургас: Ако бъда избран за президент, ще имаме правителство

Проф. Герджиков от Бургас: Ако бъда избран за президент, ще имаме правителство

Призова Румен Радев за незабавен дебат по важни за обществото въпроси

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, заедно с кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева, се срещнаха със свои симпатизанти в Бургас, предаде репортер на PoligrafF.net. Кандидат-президентската двойка беше посрещната от кмета на морския град Димитър Николов, представители на Инициативния комитет, издигнал тяхната кандидатура, както и от кметове на по-малки населени места от целия регион. В словото си проф. Герджиков сподели опасенията си, че ценовата криза става толкова голяма, че започва да измества здравната. Той отправи покана към президента Румен Радев за публичен дебат по важни за обществото теми още утре в Хасково, където двамата ще се засекат. Проф. Герджиков е категоричен, че ако бъде избран за президент, България ще има работещо правителство. 

„Скъпи приятели, признателни сме ви, че сте се събрали в почивния ден и сте толкова много. Бургаският кмет не е добър пример, защото той се справя. Но има хора, които не се справят с това да обединяват групите, които трудно се разбират. По-скоро умеят да допринасят затова те да се разединят още повече“, започна словото си проф. Герджиков. 

„Преди около месец се опитахме да изложим пет-шест основни приоритета, свързани с националното достойнство във външната политика, с икономиката на знанието, с енергетиката, здравеопазването, образованието, с боеспособността на армията и още едно-две важни неща. Не подозирахме колко от тези теми ще се окажат важни и в колко от тези области ще изпаднем в криза. Кризата в здравеопазването трудно може да се преодолее, след като сме разделени и по тази линия. И вече преминава в образователна криза, защото университетите са затворени и дори най-малките деца, отI до IV клас не са в училище. Още по-лошо е положението с ценовата криза. На няколко места се срещахме с ръководители на предприятия, които ни се оплакаха, че буквално фалират, защото цените, по които продават, са фиксирани по договори, а в същото време цената на тока нараства всеки месец. Те имат два изхода – или да фалират, или да увеличат рязко цените на това, което произвеждат, на стоките и услугите, които предлагат. И така, за обикновените българи цените ще се вдигат до Нова година, а след нова година ще им се вдигне и цената на тока. Тази ситуация започва да се превръща в главната криза, като дори изпреварва здравната. Здравната криза е в резултат на това, че в продължение на 6 месеца служебното правителство не взе необходимите мерки, особено в първите три месеца, когато смятаха, че ще имат само този кратък мандат. Сега се оказа, че кризата ги настигна в новите три месеца и трябва да правят всичко, което не са успели през лятото: не са подготвени болниците, не са закупени щадящи тестове. Всичко, изведнъж е проблем. Действат хаотично, опитват се да спасяват положението. Но тази здравна криза ще ни се види нищо след следващите 6 месеца, когато ще ни настигнат резултатите от ценовата криза, която ще се превърне в икономическа. 



Това е причината да искам непрекъснато да се срещнем с г-н Радев и да обменим някои мисли пред хората затова как да излезем от тази ситуация. Как да излезем от политическата криза, за да можем след това да се справим с всички други. Отправям тази покана вече 20 дни, не получавам отговор. Сега ще повторя поканата си по следния начин: г-н Радев, утре, по програма, ние трябва да бъдем в Хасково. Разбирам, че и вие утре сте в Хасково. Съдбата ни среща, нека да отидем в залата на БТА в Хасково и да проведем най-после този дебат. Накрая ще кажа, че ако аз бъда избран за президент няма да внасям допълнителни раздори между партиите, няма да се опитвам да осуетя създаването на редовно правителство, защото за мен в момента няма по-важно нещо от това да излезем от политическата криза създавайки работещ парламент и редовно правителство. Ако бъда избран за президент редовно правителство ще има“. 

След професора, думата взе и полк. Митева. „За съжаление, тежка зима ще ни чака. Но аз вярвам в мъдростта, в разума, в изключеното от емоции рационално мислене на българина, който не се поддава на лъжливото говорене. Който вижда в наше лице тези българи, които ще му подадат ръка точно когато има нужда. С тази блага дума, с проф. Герджиков вървим от град на град и знаем, че тя е много по-силна от всички клевети, които се сипят срещу нас. С наближаването на изборите явно ще чуем още неща по нас адрес. Вярвам във вас, вярвам в силата на българката. Тя заслужава много повече да и се даде възможност да се чуе и нейният глас, защото скромната ѝ дума понякога е толкова тежка и на място. Точно в най-тежките моменти, когато е заставала до своите мъже. Няма да ви призовавам да гласувате, аз знам, че ще го направите. Вие сте тези, които ще решите бъдещето на всички нас“, каза тя. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега