Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В навечерието на празниците КЗП погва Коледните базари

В навечерието на празниците КЗП погва Коледните базари

Инспекторите ще следят за всякакви нередности по отношение на търговията, свързана с коледните и новогодишните празници. Особено внимание ще бъде обърнато на кампанията "Черен петък", която тази година ще се проведе на 27-и ноември.

В навечерието на празниците Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще извършва проверки по Коледните базари в цялата страна, съобщават от институцията. Инспекторите ще следят за всякакви нередности по отношение на търговията, свързана с коледните и новогодишните празници. Особено внимание ще бъде обърнато на кампанията "Черен петък", която тази година ще се проведе на 27-и ноември.

„Най-вероятно ще има анонсирани големи проценти намаления на различни стоки. Ние ще следим пазара, но и самите потребители би трябвало да не се осланят единствено на това, че виждат една много примамлива цифра в проценти, а винаги да направят една по-детайлна сметка за това какъв разход ще извършат и дали действително си заслужава покупката, за да може да окачествим тази кампания по-скоро като успешна и полезна за потребителите, а не като един опит да бъдат въведени в заблуждение", коментира председателят на КЗП - Димитър Маргаритов.

Вече текат засиленипроверки на туроператорите, предлагащи пакети за предстоящия 8-ми декемврии за Коледните и Новогодишни празници. Следи се реални ли са офертите,предложени от съществуващи туроператори и съответно – дали дейността им еприведена в съответствие с изискванията на закона, за наличието на застраховка„професионална отговорност”.

„Вече предприехме и няколко превантивни действия относно това дабъдат дадени съвети и на студентитечрез публикуване на кратки напътствия в сайтовете, които ние сме установили, ченай-често се ползват от тях за обмяна на различна информация”, допълни Маргаритов.Проверявани ще бъдат и заведенията и местата за настаняване. Екипите на КЗП ще бъдат наразположение и за извършване на проверки по сигнали на граждани.  

От началото на годината комисията еизтеглила от пазара над сто стоки, за които е констатирано, че са опасни. Извършени са 3000 проверки, свързанис направлението „Безопасност на стоките”. Най-често срещаните опасни стокиса свързани с децата – дрехи, обувки, различни „стоки за шега”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега