Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Василев: Средствата от Плана за възстановяване и устойчивост са огромен шанс за България

Василев: Средствата от Плана за възстановяване и устойчивост са огромен шанс за България

Правителството е предвидило предварително изпълнение на Плана, така че работата по проектите може да започне още утре, защото част от необходимите реформи вече са стартирали, информира вицепремиерът Василев.

„Правителството днес прие актуализираната версия на националния План за възстановяване и устойчивост. Средствата, които ще получим, са огромен шанс България да трансформира икономиката и обществото си в модерно европейско общество“. Това заяви вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев на брифинг в Министерския съвет след заседанието на кабинета.

Василев посочи, че ПВУ е на обща стойност 13 520 565 000 лева, от които националното съфинансиране е в размер на 2 123 705 000 лева като средствата ще бъдат получени срещу реформи. Правителството е предвидило предварително изпълнение на Плана, така че работата по проектите може да започне още утре, защото част от необходимите реформи вече са стартирали, информира вицепремиерът Василев. 

По думите му в бюджета за тази година са предвидени 4 млрд. лв. за стартиране изпълнението на заложените в ПВУ проекти. Във връзка с активирането на инфлационните процеси и последиците от войната в Украйна се разработва пакет от антикризисни мерки преди актуализацията на бюджета, за да могат българските домакинства и фирми да се справят с непредвидените предизвикателства, заяви Асен Василев по време на брифинга. За подкрепа на бизнеса до момента са изплатени 3% от БВП, което е в размер на около 4 млрд. лв.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега