Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ученици приканват: "Ако нямаш вземи, ако имаш сложи!"

Бургаски ученици приканват: "Ако нямаш вземи, ако имаш сложи!"

Последните слънчеви седмици в Бургас вероятно са отвели стъпките на повечето от жителите и гостите на града към Морската градина. Много от Вас сигурно са забелязали металната чаша, която стои на входа на бургаския Мост. Тя е „украсена“ с простичкото послание „Ако нямаш вземи, ако имаш сложи!“. В нея подрънкват стотинки, предназначени за онези, които имат по-малко от нас.

Последнитеслънчеви седмици в Бургас вероятно са отвели стъпките на повечето от жителите игостите на града към Морската градина. Много от Вас сигурно са забелязали металната чаша, която стои на входа на бургаския Мост. Тя е „украсена“ с простичкотопослание „Ако нямаш вземи, ако имаш сложи!“. В нея подрънкват стотинки,предназначени за онези, които имат по-малко от нас.

Инициативата е наученици от бургаската Гимназия за чужди езици „Васил Левски“. Млади хора,амбицирани единствено от желанието си да помагат и да постигнат едно по-хубаво„утре“. Екипът на PoligrafF.net се свърза с единият от организаторите на Facebook групата „Bulgarian revolution“, за да научи повече за благотворителния апел намладите хора.

„Доколкото зная,в България няма подобна кутия. Нашата е първата в страната и в града. Идеята евзета от подобна чужда група във Facebook. Тяхната кутия е свободно поставена на улицата и всеки може да остави иливземе пари от нея според възможностите си“, споделя Венислав Емилов.

Това не е първатаинициатива на младежите от  „Bulgarianrevolution“. През последната годинате подариха зимни якета на възрастни хора в затруднено положение. Допрединяколко дни в ГЧЕ бе поставена и кутия за дарения. Идеята на младежите е даподпомогнат Дома за медико-социални грижи „Вяра, Надежда и Любов“ взакупуването на два инхалатора EOLO. Младежите осъществиха и още един свой проект – за даряване на дрешки надецата от Дома.

Инициативите намладите хора няма да спрат до тук. А „българската революция“, която са подели, едействието от човека за човека, даряване на усмивки и повече взаимопомощпомежду ни. Както Венислав казва в едно от видеообръщенията си, „държавата –това сме ние“ и „тези, които могат, които вярват в доброто, трябва дапомогнат“. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега