Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МБАЛ "Дева Мария": Предупредиха ни, че ще стане скандал, ако не платим 50 000 лева

МБАЛ "Дева Мария": Предупредиха ни, че ще стане скандал, ако не платим 50 000 лева

От бургаската болница МБАЛ Дева Мария разпратиха отворено писмо до медиите в отговор на обвиненията от близки на родилката Жени Димова. Случаят получи известност след като самата родилка публикува писмото си в социалната мрежа фейсбук.

От бургаската болница МБАЛ Дева Мария разпратиха отворено писмо до медиите в отговор на обвиненията от близки на родилката Жени Димова. Случаят получи известност след като самата родилка публикуваписмото си в социалната мрежа фейсбук.  Освен това то е адресирано и до здравния министър Петър Москов. В него се твърди, че лекарите в болницата са се държали грубо, не са си свършили работата и са допуснали лекарска грешка.

Предоставяме Ви, пълният текст на писмото-отговор на МБАЛ "Дева Мария", без каквато и да е редакторска намеса:

Относно отворено писмо по случайна Жени Димова от гр. Бургас от МБАЛДЕВА МАРИЯ ЕООД, С еик 200800019, със седалище и адрес на управление: гр.Бургас, кв. Ветрен,  представлявано отУправителя д-р Христо Добрев  

Уважаеми представителина българските медии,    

По повод на отворено писмо, разпространено домедиите и отправено до министър Москов, касаещо случай с пациентка Жени Димова,изразяваме следното:     Остро сепротивопоставяме на безпочвените нападки и недоказани обвинения, изразени срещулечебното заведение и разпространени до всички медии.     

Заявяваме отговорно, че няма да допуснем,нито пък ще  толерираме отправянетона  тежки и недоказани обвинения  срещу лечебното заведение и още повече опитида се спекулира с името  и  да се уронва авторитета на болница Дева Мария. Лечебнотозаведение още от своето създаване се е утвърдило като такова на високоевропейско ниво  и е символ за качественамедицинска помощ, оказвана в страната. Опитите да се урони престижа наболницата, са продиктувани от нежеланието на последната като отговорнаинституция  да се поддаде на шантаж иизнудване от страна на лицата, разпространили отвореното писмо.   

БолницаДева Мария ще предприеме всички законови и допустими мерки за да се защитисрещу  безпрецедентните нападки от лица,които  се опитват да опетнят репутациятана болницата, ще подведе под отговорност виновните лица и няма да допусне да сеспекулира  и злоупотребява с името  й.    

Редътза отправяне на обвинения и доказването им е строго регламентиран в нашетозаконодателство. Отправянето на обвинения чрез средствата за масово осведомяване и даване на гласност на определенислучаи се оказва един доста надлежен начин да се спекулира с дейността наопределени органи и институции. Обстоятелството, че към настоящият моментнито един компетентен  орган не еизвършил проверка по случая и не се е произнесъл ясно и красноречиво води доедин извод, а именно търсене на популярност и възможност за спекулации отстрана на лицата, разпространили писмото.    

Целта на лицата, разпространяващи писмото етърсене на скандал и публичност, за която болницата бе предупредена, че щенастъпи, ако не заплати сумата от 50 000 лв. Категорично заявяваме, че ще потърсимправата си и докажем правотата  на тезатаси, както и че ще потърсим отговорност от лицата, които се опитват да спекулиратс лечебното заведение.     

Поотношение на критиките и обвиненията отправени срещу лекар, работещ в лечебнотозаведение, следва да уведомим, че със заповед на управителя е назначенапроверка по случая,  която следва даизлезне със резултати в тридневен срок. След приключването на проверката, лечебното заведение ще излезне съсстановище по отношение на предприетите действия срещу лекаря. За пълнота щедопълним, че описаното  в писмотоповедение на лекаря е в пълен противовес на поддържаната от лечебното заведениеполитика ориентирана към пациентите.

Лечебнотозаведение е изпълнило своите ангажименти и е извършило прецизно и акуратносвоята дейност, спомогнало е да се  опазиживота и здравето на пациентката и на нейното дете.Категоричнозаявяваме и още веднъж подчертаваме, че болница Дева Мария няма да остане безучастна в опитите да се  урони престижа й, нито пък ще толерира опитиза шантажиране и изнудване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега