Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Българската Коледа 2018 - "В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания"

Автор: "PoligrafF" , от 30.11.2018 0
Президентът Румен Радев даде официален старт на тазгодишната кампания.

Днес президентът Румен Радев даде официален старт на тазгодишната кампания “Българската Коледа”. Темата на шестнадесетото издание на инициативата е “В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания”.

Според последни проучвания, онкологичните заболявания, генетичните увреждания, недоносеността, психичните разстройства, вкл. и такива, свързани с развитието, са най-честите сериозни заплахи за здравето на децата днес. Безспорни са успехите, които съвременната медицина има по отношение на диагностиката и лечението. Прилаганите медицински технологии обаче не могат да доведат до трайни и оптимални за дадено заболяване постижения без те да бъдат съчетани с допълнителни грижи както към болното дете, така и към неговото семейство.

Затова новото издание на „Българската Коледа“ си поставя за цел да помогне комплексно на децата с тежки заболявания и увреждания, като осигури съвременна високотехнологична апаратура и подкрепи допълващите грижи, необходими за оздравяването на тези деца.

Подкрепяйки децата с тежки заболявания и увреждания, благотворителната инициатива „Българската Коледа“ ще допринесе за тяхното по-добро лечение и възтановяване, като с това ще даде шанс не само за живот на всяко дете, но и за по-бързата му интеграция в обществото, и развитието му като пълноценен гражданин.

Дарения за благотворителната инициатива могат да бъдат правени целогодишно. Начините за даряване са публикувани на сайта на „Българската Коледа“ – чрез банков превод, ПОС терминал, еPay. Средства могат да се даряват и с кратки съобщения от мобилен телефон на номер 1117 за всички мобилни оператори или гласови обаждания на 09000 1117 от стационарни телефони.

Припомняме Ви, че петнадесетото издание на благотворителната инициатива “Българската Коледа” (2017/2018) събра 2 472 000 лева. Кампанията бе ориентирана към грижата за спасения детски живот. 

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

02.02.2020 - пролетни температури, слънце и море!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или