Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Последни данни: 90 души са загинали, а 1154 са били ранени при опита за преврат в Турция

Последни данни: 90 души са загинали, а 1154 са били ранени при опита за преврат в Турция

По последни официални данни броят на загиналите по време на опита за преврат в Турция е достигнал до 90 души. Същевременно други 1154 души са били ранени, предаде AFP, цитиран от "Фокус".

По последни официални данни броят на загиналите по време на опита за преврат в Турция е достигнал до 90 души. Същевременно други 1154 души са били ранени, предаде AFP, цитиран от "Фокус". Междувременно около 200 войници, които са окупирали турското военно главно командване са се предали. Специалните сили в момента проверяват комплекса.От президентската институция в Турция публикуваха предупреждение, че „във всеки момент“ може да се оказва „нов опит за въстание“, съобщи Ройтерс.

Операцията на силите за сигурност за отвоюване на армейската щаб-квартира в Анкара все още продължава, съобщи представител на властите, опровергавайки по-ранно съобщение, че правителствените сили са си върнали контрола върху сградата.Турският парламент провежда извънредна сесия тази сутрин, часове след като сградата бе атакувана от метежници с танкове и хеликоптери.

Заседанието е предавано пряко по държавната телевизия.Малко след като президентът Реджеп Ердоган се закани, че ще „прочисти“ армията, бе съобщено, че над 1 500 военни са били арестувани. Петима генерали и 29 полковници са били отстранени от постовете им. По-рано Ройтерс съобщи, че бунтовници продължават да оказват съпротива на правителствените войски в Турция. Атаките срещу сградата на меджлиса и президентския дворец в Анкара стихват.Централата на Турската разузнавателна служба е била атакувана от военни хеликоптери и обстрелвана по време на опита за преврат, предаде Ройтерс, цитирайки разузнавателен източник. При обстрелите са били ранени трима души.

Службата действа съвместно със силите за сигурност срещу заговорниците в протичащите в момента операции в Истанбул и Анкара. Шефът на разузнаването Хакан Фидан се намира на сигурно място и е бил в контакт с президента Реджеп Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм през нощта на опита за преврат.Президентът на Турция по-рано призова привържениците на Партията на справедливостта и развитието да подкрепят демократично избраната власт в страната срещу опита за военен преврат:

Метежниците са малцинство в турската армия. Имаме управляваща партия, която е избрана от народа. Имаме и президент, избран от хората, и ако Бог пожелае, ще продължим да изпълняваме дълга си до края. Няма да оставим страната си на тези престъпници, каза турският президент малко след като пристигна на летище „Ататюрк“ в Истанбул.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега