Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

16 арестувани в Брюксел в неделя, мерките за сигурност остават и днес

16 арестувани в Брюксел в неделя, мерките за сигурност остават и днес

Общо 16 заподозрени са арестувани в рамките на 22 специализирани операции, проведени в неделя в Брюксел и Шарлероа, предават световните агенции. Най-издирваният - Сала Абдеслам, обаче, остава в неизвестност. Преследването продължава, а строгите мерки за сигурност остават и днес.

Общо 16 заподозрени са арестувани в рамките на 22 специализирани операции, проведени в неделя в Брюксел и Шарлероа, предават световните агенции. Най-издирваният - Сала Абдеслам, обаче, остава в неизвестност. Преследването продължава, а строгите мерки за сигурност остават и днес.

Новата седмица в белгийската столица започва с 4-то ниво на тревога. Университетите и училищата остават затворени, а метрото няма да функционира. Няма да отворят и музеи, кина, търговски центрове, магазини, а баровете и ресторантите отмениха планирани събития. Целта е да се избегне голямо струпване на хора, което би привлякло вниманието на терористичен екип.

Служители на реда продължават да патрулират из града, а в останалата част от страната нивото на тревога остава 3. Ситуацията ще бъде преразгледана отново днес следобяд, когато ще се реши дали блокирането на Брюксел да продължи и утре.

По думите на белгийския премиер Шарл Мишел, правителството се притеснява от подобен на парижкия сценарий - няколко екипа от терористи да извършат няколко едновременни атентата в различни райони на столицата. Опасенията са, че ще бъдат атакувани търговски центрове, оживени улици, туристически атракции и публичния транспорт. Гражданите са съветвани да избягват тълпите и при възможност да останат у дома.

Някои работодатели в Брюксел издадоха разрешение служителите им да работят от вкъщи или разпуснаха персонала в отпуск, заради мерките за сигурност и блокирането на градския транспорт. Правителството пое ангажимента да се справи със ситуацията бързо и скоро градът да се върне към нормалния си ритъм.

Междувременно, днес британският премиер Дейвид Камерън пристигна в Париж, където се очаква с френския президент Франсоа Оланд да създадат план за взаимопомощ в борбата с Ислямска държава. Рано тази сутрин двамата посетиха мястото на най-кървавата трагедия - Батаклан.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега