Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Апелативният съд постави убиеца на Красимира под домашен арест

Апелативният съд постави убиеца на Красимира под домашен арест

Апелативният съд постави убиеца на 11-месечната Красимира под домашен арест. Въззивният съд установи, че не са налице всички изисквани от Наказателно-процесуалния кодекс предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него (задържане под стража) и наложи по-леката мярка. Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Апелативният съд постави убиеца на 11-месечната Красимира - Костадин Стоянов под домашен арест. Въззивният съд установи, че не са налице всички изисквани от Наказателно-процесуалния кодекс предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо него (задържане под стража) и наложи по-леката мярка. Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

На  Стоянов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Според прокуратурата случаят е особено тежък, тъй като е причинена смърт намалолетно лице извън пътното платно от служител на правоохранителните органислед употреба на алкохол.

Апелативен съд – Бургас приема, че случаят е тежък, ноустанови, че не са приложени доказателства, които мотивират наличието наопасност Стоянов да извърши друго деяние или да се укрие. Въззивният съд обръщавнимание, че такива не са представени от досъдебното производство. Неправилнопървоинастанционният съд е коментирал, че деянието е извършено след употреба наалкохол.

Приложените по делото две експертизи е установяват наличие на 0,43 и0,30 промила алкохол в кръвта на обвиняемия. Законодателят е категоричен, че заалкохолна концентрация под 0,5 промила не се носи административна и наказателнаотговорност. Затова Апелативен съд – Бургас коментира, че неправилно първата съдебнаинстанция е приела тези обстоятелства като отегчаващи и е допуснала наличие наопасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго деяние.

Въззивният съд коментирапредставена от КАТ справка, която показва, че Стоянов е санкциониран три пътиза превишена скорост, но не е посочено той да е бил наказан за шофиране салкохол. Апелативен съд – Бургас намира за абсурдно да се вменява катоотегчаващо обстоятелство служебното положение на обвиняемия. Съдът взе предвидсъщо, че той не е осъждан, семеен е и има постоянен адрес.

Прокурорът поиска потвърждаване на най-тежката мярка, посочвайки, че макар да е извършил деяние по непредпазливост, то представлява особено тежък случай.Държавният обвинител заяви, че седмица след деянието, може да се направи изводи за опасност обвиняемият да извърши престъпление по отношение на събирането надоказателства и установяването на обективната истина.            

ОбвиняемиятСтоянов и неговият защитник поискаха въззивният съд да измени в по-лека мяркатаму за неотклонение, тъй като няма законно и доказателствено основание зазадържането му под стража. Адвокатът твърди, че обвиняемият не е извършилпрестъплението при наличие на алкохол.

Все още не е изготвена автотехническа експертиза,за да се установи, дали е нарушил Правилата за движение. Защитникът смята заголословно твърдението на държавното обвинение, че подзащитният му можел даосуети разкриването на обективната истина.            

Впоследната си дума Стоянов изрази съжаление за случилото се и допусна, че можепо техническа повреда колата му да е тръгнала наляво.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега