Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лицензирани специалисти заместват ТЕЛК-овете?

Лицензирани специалисти заместват ТЕЛК-овете?

„Няма причина лицензиран лекар, който може да диагностицира и проследява вашето заболяване, да не може да даде експертиза до каква степен то ви е инвалидизирало", коментира пред в-к "Труд" здравният министър д-р Петър Москов.

Нова идея за закриване на Териториалните експертни лекарски комисии (ТЕЛК) разработват в момента от Министерство на здравеопазването, съвместно с Министерството на труда и социалната политика. Новият регламент ще позволи лицензирани специалисти с определен стаж да освидетелстват пациентите, вместо за тази цел да се сформира пълна комисия.

„Няма причина лицензиран лекар, който може да диагностицира и проследява вашето заболяване, да не може да даде експертиза до каква степен то ви е инвалидизирало", коментира пред в-к "Труд" здравният министър д-р Петър Москов. По думите му, тази практика е част от европейския опит в държави като Хърватия, Испания, Холандия и Германия.

Това ще облекчи процедурите, заради които в момента се чака с месеци, дори години, което дава поле за развитие на корупционни практики. Освен това, ще се премахне нуждата някои от пациентите да се преосвидетелстват всяка година. Това ще касае хора изгубили крайник или око, например, тъй като това не е "заболяване", от което човек се възстановява.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега