Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Ангелкова: Очакваме повече от 1,2 млн. туристи през зимния сезон

Министър Ангелкова: Очакваме повече от 1,2 млн. туристи през зимния сезон

През миналия зимен сезон страната ни е посетена от 1,2 млн. туристи, като очакванията ни са през тази зима да отбележим ръст и тази цифра да е още по-голяма. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю за Нова телевизия.

През миналия зимен сезон страната ни е посетена от1,2 млн. туристи, като очакванията ни са през тази зима да отбележим ръст итази цифра да е още по-голяма. Това каза министърът на туризма НиколинаАнгелкова в интервю за Нова телевизия.  

„Прогнозите за силен зимен сезон се потвърждават иот данните на българските летища“, подчерта Николина Ангелкова. Споредпредставените от нея данни само на летище София има над 80% увеличение на завенитеполети, като общия им брой достига 178. Сериозен е ръстът на един отнай-важните ни пазари за зимен туризъм – Великобритания, като от 24 полетите отЛондон, нарастват на 69.

Заявени са и близо 7 пъти повече сезонни полети отКиев и е включена нова дестинация Копенхаген. Оптимистични са и данните отлетище Пловдив, където се очакват по-голям брой полети и пътници от Израел (14нови полета), Холандия (13 нови полета), Великобритания (5 нови полета), кактои от Русия.

Ръстове отчитат и двете ни морски летища – планираните редовни ичартърни полети през зимните месеци показват ръст от 25% на полетите на летищеВарна, а тези на Бургас отбелязват ръст от над 40%.  „Това показва, че България става не самопо-разпознаваема, но и по-предпочитана туристическа дестинация за зиментуризъм“, подчерта министър Ангелкова.

Това се потвърждава и от изследване наконсултантска компания към Европейската туристическа комисия, което нареждаБългария в топ 6 на най-предпочитаните европейски дестинации за зимен туризъм.  

Според прогнозите на Министерството на туризма зазимен сезон 2015/2016 може да се очаква ръст от близки и съседни пазари катоГърция, Турция, Македония и Сърбия. България ще бъде привлекателна и за туриститеот Великобритания, за които тя традиционно е изгодна ски дестинация. Очаквасе  увеличение и на туристи от Израел,Молдова, Нидерландия, Финландия, Норвегия и Швейцария. Вътрешният пазар също сеочаква да отбележи ръст, продължавайки тенденцията от изминалия зимен сезон,когато и трите големи зимни курорта регистрираха увеличение на нощувките отбългарски граждани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега