Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Незабравени шарки" от българската култура ще оцветят Европейската комисия

"Незабравени шарки" от българската култура ще оцветят Европейската комисия

"Незабравени шарки" от българската култура ще оцветят Европейската комисия в Деня на Баба Марта - 1-ви март. Изложбата-живопис е дело на художничката Калия Йорданова-Братанова и ще постави началото на Българските дни в Брюксел.

"Незабравени шарки" от българската култура ще оцветят Европейската комисия в Деня на Баба Марта - 1-ви март. Изложбата-живопис е дело на художничката Калия Йорданова-Братанова и ще постави началото на Българските дни в Брюксел. Те се организират за седма поредна година по инициатива на заместник-председателя на Европейската комисия г-жа Кристалина Георгиева по случай Националния празник 3-ти март.

"Брюксел е град, където съжителстват много култури от цяла Европа и дори от целия свят. Това е вярно и за Европейската комисия, където работят хора от всички 28 страни членки! Щастлива съм, че за поредна година им представяме частица от България, като така се надявам нашата страна да спечели много нови приятели и почитатели!" каза Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия с ресор Бюджет и човешки ресурси.

Изложбата "Незабравени шарки" включва шест самостоятелни конструкции и 15 пана, вдъхновени от традиционните български шевици. Авторката - Калия Йорданова е родом от Варна, възпитаник на Художествената гимназия в София и след това Художествената академия. Тя  работи в областта на графиката, рисунката и живописта. Преди да гостува в Брюксел, изложбата й "Незабравени шарки" е представена във Варна и в София.

Освен като част от творбите на Калия Йорданова, родните мотиви ще присъстват на празника и върху носиите на танцьорите от клубовете "На хорото в Брюксел" и "Светулка" от Антверпен. Младежите и девойките ще изпълнят поредица от български народни хора, в които ще могат да се включат и по-смелите гости на вечерта. Музикалния съпровод ще осигури оркестър "Унисон", в който участват живеещи в Белгия българи.

Между 8 и 11 март Българските дни ще продължат с обедни менюта с българки ястия в столовата на Европейската комисия. Служителите и гостите на институцията ще могат да опитат боб по манастирски, шопска салата, баница с праз лук и спанак, мусака, мешана скара, бисквитена торта и кисело мляко с мед и орехи. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега