Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Поморие: Военният санаториум ще отваря врати, но не за пациенти, а за клиенти

Община Поморие: Военният санаториум ще отваря врати, но не за пациенти, а за клиенти

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев изпрати официално писмо до Министерството на здравеопазването с въпроси, свързани с дейността на Военния санаториум в Поморие.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев изпрати официално писмо доМинистерството на здравеопазването с въпроси, свързани с дейността на Военниясанаториум в Поморие.

В отговора на държавната институция, от 19.07.2017 г.,  е записано, че с решението на Министерскисъвет от 2016 г., от Военномедицинска академия е отнето правото на управлениена санаториума в Поморие, променен е неговия статут и е апортиран в капитала на„МБПЛР Вита” ЕООД, гр. Велинград, посочват от пресцентъра на Общината. Така посочените действия са обсъдени и взетикато решение и от Съвета по отбрана.

МБПЛР Вита ЕООД - гр. Велинград осъществява лечебна дейност по силатана Разрешение, издадено от министъра на здравеопазването през април 2016 г. Внего е посочено, че болницата осъществява дейност на адрес в гр. Велинград.Лечебното заведение ще може да осъществява лечебна дейност и в Поморие, но следиздаване на разрешение. За целта е необходимо управителят – Любомир Крантев даподаде заявление за промяна във вписаните в разрешението обстоятелства,съгласно Закона за лечебните заведения.

Процедурата за издаване на разрешение еадминистративна и е уредена в същия закон.„Управителят на„Многопрофилна болница за продължително лечение и рехабилитация – Вита” ЕООД,гр. Велинград е информиран за така посочения ред с писмо изх. № (…) от10.03.2017 г. на Министерството на здравеопазването. До настоящия момент обачетакова заявление не е постъпило в Министерството на здравеопазването”, пише още в писмото.

Към момента, новооткритата стара сграда на Военния санаториум, може дафункционира само като почивна хотелска база, но не и като болница, която даобслужва нуждаещи се от лечение и рехабилитация пациенти, заключват от Поморийската община.

Припомняме Ви, че вчера от „ВИТА“ съобщиха, че са стартирали процедурата за получаване на лиценз за лечебно заведение на черноморския си клон с внесени до Районните здравни инспекции на Пазарджик и Бургас заявления и едва след издаването на лиценза ще може да предлага и пакети от медицински оздравителни програми за своите потенциални пациенти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега