Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ "Дева Мария" с нов началник

Отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ "Дева Мария" с нов началник

Отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Дева Мария“ вече си има нов началник, съобщиха от медицинското заведение. На чело на отделението застава доц. д-р Николай Димитров - специалист с дългогодишен опит в страната и чужбина. Специализирал е в САЩ и Швейцария, а професионалната му биография включва и някой от най-добрите болници в България.

Отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Дева Мария“ вече си има нов началник, съобщиха от медицинското заведение. На чело на отделението застава доц. д-р Николай Димитров - специалист с дългогодишен опит в страната и чужбина. Специализирал е в САЩ и Швейцария, а професионалната му биография включва и някой от най-добрите болници в България.

Доц. д-р Димитров поема отделението по идея на инвеститорите на бургаската болница. „Те са с достасъвременно виждане за болничен мениджмънт и в частност на инвазивната кардиология,където аз съм специалист. Това е съвременна частна болница със страхотно управление. Кореспондира с моите скромнивиждания в тази област“, коментира причината да отговори положително напредложението доцентът.

„Аз идвам, за да  ръководя сектора по инвазивна кардиология и дадам максимума от себе си, за да може звеното да постигне още по-високо ниво“,добави още той. Специалистът щебъде в МБАЛ „Дева Мария“ в рамките на две седмици всеки месец. В работата си вотделението доц. д-р Димитров планира да обърне най-вече вниманието към добратамедицинска практика в инвазивната кардиология, чрез надграждане уменията на специалиститев отделението и използване на всички възможни методи. Тясната му специализацияе миокардния инфаркт.

„Нивото на инвазивната кардиология в МБАЛ„Дева Мария“ е доста добро. Разбира се, всяко нещо има накъде да се развива. Екипътсъщо е на добро ниво. На част от докторите тук, аз съм давал специалност. Знам,че има двама млади лекари, които се обучават и за мен ще бъде истинскоудоволствие да им помогна да се оформят като инвазивни кардиолози. Доц. д-р Гацове добър колега, работили сме заедно Национална кардиологична болница и вПравителствена болница. Д-р Драганов е бил мой асистент, добър инвазивенкардиолог“, коментира новият началник на отделението по инвазивна кардиология.

Доц.  д-р Николай Димитров е с богат опит зад гърбаси, включващ едни от най-добрите болници в България и извън граница. Завършва Медицинскиуниверситет в София през 1990 година, а след това интересът и възможностите муго отвеждат на двегодишна специализация в САЩ. След което, завръщайки се вБългария, започва от асистент в УМБАЛ „Света Екатерина“ и достига до ниво намедицински директор там. Оглавявал е още Правителствена болница и Националнатакардиологична болница.

Специализацията си по инвазивна кардиология извършва в Швейцария.Извън граница е работил и във Виена. Сега идва от МБАЛ "Доверие", където също е билдиректор.Доцентът е съсвзети специалности – вътрешни болести, кардиология и инвазивна кардиология. Спатент е в областта на инвазивната кардиология, в сътрудничество с Медицинскиуниверситет в Кьолн. След което самостоятелно получава втори и трети патент всъщата област.

През 2000 година защитава първата си дисертация, върху нестабилнастенокардия, на база, на която през 2002 г. придобива научното звание доцент. През 2010година прави по-голямата си дисертация, която е вече  професурата му и в момента е във фаза запридобиване на професорска научна степен към Медицински университет в София.

Многопрофилносттана една болница, според доцентът, е голям плюс. Тя дава възможност на лечениена комплицирани случаи, изискващи намесата и на други специалисти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега