Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицаи и надзиратели ще протестират пред Министерски съвет на 5 юли

Полицаи и надзиратели ще протестират пред Министерски съвет на 5 юли

Министър Маринов: "Заплащането на нощния труд е малко, но е въпрос на възможности и на бюджет".

Най-голямата полицейска синдикална организация готви национален протест за по-справедливи заплащания. Проявата ще съвпадне с празника на МВР на 5 юли. Това каза председателят на СФСМВР Валентин Попов на нарочна пресконференция днес. Началният час ще бъде 14:00, а мястото - площада пред Министерски съвет.

Протестът е част от кампанията на КТ „Подкрепа“, СФСМВР, БЛС и БАПЗГ под надслов „За достойни условия и заплащане на нощния труд“ и е провокиран от увеличаващото се напрежение сред членовете ни, породено от факта, че допълнителното заплащане за нощен труд на държавните служители, в т. ч. полицаите, пожарникарите, спасителите и служителите в затворите в България е 0,25 лв. за отработен час. Заплащане, чиято база не е коригирана от 2007 г., когато минималната работна заплата е била 180.00 лв.

"Като първа стъпка за определяне на минимума за допълнително възнаграждение за нощен труд, бихме приели за добър жест от левче нагоре", коментира Попов, като подчерта, че България е единствената страна на Балканите, която няма колективен трудов договор в сферата на вътрешните работи.

"По отношение на извънредния труд сме правили срещи и работни групи и задачата ми е да направим такава организация, че да намалим до минимум полагането му. Същевременно, без извънреден труд не може, особено при кризисни ситуации", коментира по темата министър Младен Маринов.  Той припомни, че служителите на МВР са на ненормиран работен ден и могат винаги да бъдат призовани за да изпълнят обществения си дълг.

"По отношение на нощния труд, смятам, че заплащането е малко, но е въпрос на възможности и на бюджет. При наличие на средства, това може да бъде коригирано, евентуално след преговори за бюджета другата година. Заплащането е въпрос на бюджет и бюджетни средства", заяви министър Маринов и припомни, че през последните две години заплатите в МВР са вдигнати с близо  повече от 30%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега