Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Почетоха паметта на загиналите в бомбения атентат на летище Бургас

Почетоха паметта на загиналите в бомбения атентат на летище Бургас

С молитва за душите на загиналите и минута мълчание бе почетена паметта на 6-те невинни жертви от бомбения атентат преди 3 години на летище Бургас. Отслужен бе и религиозен ритуал от равин.

С молитва за душите на загиналите и минута мълчание бе почетена паметта на 6-те  невинни жертви от бомбения атентат преди 3 години на летище Бургас. Отслужен бе и религиозен ритуал от равин. Пред мемориала бяха запалени свещи от роднини на загиналите, от посланика на Държавата Израел в България Н.Пр. Шаул Камиса Раз, кмета Димитър Николов и главния секретар на МВР Комисар Георги Костов. 

На възпоменателната церемония присъстваха и областният управител Вълчо чолаков, бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, началникът на ОД на МВР комисар Калоян Калоянов, председателят на ОбС Бургас Костантин Луков, представители на Шалом България и Шалом Бургас. 

"Точно преди 3 години в ранната утрин на 18 юли слънцето беше също така горещо и парещо. Имаше същия интензивен самолетен трафик и проблеми с паркирането на автобусите около аерогара Бургас. Нищо не предвещаваше трагедията, която ни сполетя няколко часа след това. Изказваме още веднъж нашето дълбоко съболезнование и почит към всички невинни жертви - българския гражданин и израелските граждани. Огромната ни мъка и съпричастност към тази трагедия няма да върне невините жертви. Убеден съм, че ако не беше адекватната реакция на полицията, на лекарите на Бургас, пожарната, на всички институции и граждани, които се включиха, жертвите щяха да бъдат повече и болката - още по-голяма", заяви пред присъстващите кметът на Бургас Димитър Николов. 

Според посланикът на Израел след самоубийствения атентат на 18 юли 2012, сигурността по българските летища се е подобрила съществено.

"Аз съм сигурен, че България вече е на такова ниво, че няма проблем да се пребори с опитите за терор", каза Шаул Камиса Раз. Дипломатът изказа благодарност към кмета Димитър Николов за бързата и  адекватна помощ и съдействие по време на атентата. 

"Този безскрупулен акт на насилие не уплаши израелските туристи и те продължават да идват да летуват тук. Ръстът им този сезон е 20%", заяви в словото си почетния консул на Израел Орлин Мандов. 

В края на възпоменателната церемония роднини и официални лица пуснаха 6 бели гълъба в небето в памет на душите на загиналите и с пожелание за мир.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега