Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Приморско в бедствено положение, река Ропотамо прелива

Приморско в бедствено положение, река Ропотамо прелива

Проливните дъждове от последните 24 часа причиниха наводнение в големи участъци в юго-източната част на областта и по специално в общините Приморско и Созопол. В Приморско е обявено и бедствено положение. Особено тежко е положението в селата Ясна Поляна и Веселие където има участъци с наводнени дворове и пътища. Наводнен е пътят Приморско – Аркутино, тъй като река Ропотамо прелива.

Проливните дъждове от последните 24 часа причиниха наводнение в големи участъци в юго-източната част на областта и по специално в общините Приморско и Созопол. В Приморско е обявено и бедствено положение. Особено тежко е положението в селата Ясна Поляна и Веселие където има участъци с наводнени дворове и пътища. Наводнен е пътят Приморско – Аркутино, тъй като река Ропотамо прелива.

По данни на областна администрация, най-тежко еположението в община Приморско, където рано тази сутрин кметът е свикал Координационниящаб по бедствия и аварии. Около триста души - туристи в хотел „Пламена Палас”, са останали без ток и вода. Наводнени са приземни етажи и на другихотели и къщи в Приморско.

Пътят Приморско - Созопол е затворен, заради наводнени участъци и паднали дървета. Пътят Приморско – ЯснаПоляна също е трудно проходим поради паднали от бурята дървета. Наводнен е ощеи пътният възел в община Созопол на разклона за с. Равадиново, където имазаседнали автомобили.

Без ток са няколко къщи в Приморско, Равадиново и Ясна Поляна, както и местността "Германката". Причините са наводнени трафопостове. Екипите на противопожарнабезопасност и на EVN работят на пълни обороти заоказване помощ на бедстващите от община Приморско. Въпреки продължаващите валежи засега обстановката в останалите общини от областта е относително спокойна. Пострадали няма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега