Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха престъпна група за трафик на жени, оперирала и в Бургас

Разбиха престъпна група за трафик на жени, оперирала и в Бургас

Задържаните по случая са четирима.

Неутрализирана е организирана престъпна група, занимавала се с трафик на жени с цел сексуална експлоатация, предават от пресцентъра на МВР. Схемата е работила на територията на България и Федерална Република Германия. Градовете в България, в които е била най-активна, са София, Ямбол, Силистра, Бургас. Задържаните са четирима.

Операцията е проведена вчера от служители на ГДБОП, под ръководството на Специализираната прокуратура. Според събраната информация, начините, по които жертвите са били склонявани са били два – първият започвал с връзка, уж любовна, след това момичето е пращано да проституира в Германия, а вторият - правени са видеозаписи и жертвите са изнудвани, че ако не работят ще бъдат опозорени. Момичетата са пълнолетни, като на територията на България са установени пет жертви на престъпната групировка. В рамките на процесуално-следствените действия е иззето голямо количество пари, банкови нареждания за над 500 000 лева.

Разследването е започнало през юни месец т.г., когато служители на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ са придобили информация за лица, демонстриращи висок стандарт на живот без съответстващи на него доходи. В хода на започналото разследване информацията е разширена. Установено е, че част от паричните средства са изпращани с платежни нареждания, другия са взимани на ръка от лицата, които са склонявали жертвите да проституират в Германия.

Много малка част от паричните средства са давани на момичетата, които били настанявани в квартири, наемани от сутеньорите, а много от тях не са знаели какви парични средства е имало в банковата сметка на тяхно име. При претърсванията са намерени изключително скъпи автомобили и часовници, като само закупените автомобили възлизат на стойност над 1,8 милиона лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега